Căpitanul Chiricheș a jucat pentru Muntenegru. Gică Popescu: ”Să se ducă să-și dea palme”

România a început cu un eșec, 0-2 în Muntenegru, noua ediție de Nations League, un meci în care căpitanul tricolorilor, Vlad Chiricheș, a fost praf și a greșit flagrant la ambele reușite ale adversarilor.

Apărarea a fost praf, atacul inexistent

Din păcate, naționala s-a obișnuit cu înfrângerea, nu mai contează cine și cum bate această echipă!

Iar apărarea este îngrozitoare. S-a făcut de râs în fața unei formații cu 30 de locuri mai jos decât formația noastră, a unei țări care are locuitori cât un sector din Capitală.

Bine, nu doar Chiricheș a fost penibil, în afara lui Niță, care a mai scos cât a putut și el, și Rațiu, la câteva faze, niciunul dintre tricolori nu a impresionat. O echipă obosită, cu niște jucători parcă aflați cu gândul la vacanță.

Nicio noimă de idee de joc, nicio ocazie! Pe final de partidă, naționala a fost groggy, am scăpat chiar ieftin, având în vedere că Vlad Chiricheș a transmis starea lui proastă tuturor.

Golul 2 – opera Ligii 1

Mugosa a marcat, oferind calități de atacant, iar scorul final a fost pe tiparul Ligii 1: Radunovici (FCSB) l-a umilit pe Chiricheș, provocând o mare eroare a românului, Mugosa a tras, dar Niță a scos în primă fază, pentru ca apoi Marko Vukcevic (UTA), aflat pe fază, a reluat din cădere.

Iar Muntenegru ne-a bătut fără Stefan Savic (31 de ani, stoper) și Jovetic (32, atacant), cele două staruri ale adversarilor noștri din această seară având probleme fizice!

Edi Iordănescu a ales să improvizeze la mijlocul terenului cu Iulian Cristea, stoper de meserie, care s-a accidentat în primele zece minute. În centrul atacului, selecționerul ”tricolorilor” l-a preferat pe Florin Tănase în detrimentul ”nouarilor” clasici Pușcaș și Alibec.

Edward Iordănescu este la al 3-lea meci la echipa națională, două eșecuri și o remiză!

Gică Popescu: ”Nu există joc mai slab”

”Încerc să-mi aduc aminte când am mai jucat așa slab… Și-am memorie bună, nu există așa ceva. Un meci fără spirit, fără curaj, fără nimic pozitiv.

Un singur cuvânt care să caracterizeze jocul echipei naționale: rușinos. Am pierdut în fața unei formații cam cât Clujul, e foarte ciudat. Rușinos!”, a reacționat Gică Popescu, fostul căpitan al naționalei, în studioul Prima TV.

”Nu ne-a bătut Muntenegru, ne-am bătut singuri. Nu au făcut nimic ei, doar noi. Toate ocaziile au fost în urma unor greșeli individuale ale noastre. Ei păreau că se mulțumesc cu 0-0, dar nu i-am lăsat noi!

Le dau un sfat, dacă vor să-și revină: să meargă în fața oglinzii, să-și dea două palme!

Îi putem da un 5 lui Rațiu, în rest corijenți! Mai bine stăteam acasă. România a arătat ca o echipă de amatori! Nu merită niciunul să poarte tricoul naționalei, așa cum au arătat în această țară, niciunul nu a arătat respect pentru culorile tricolore, niciunul!”, a răbufnit Popescu.

Citește și

Recensământ 2022: ”Să prezinte legitimația. Și în afara locuinței”