--> -->

Candidat la șefia DDB, reacție dură: ”Programul e tot mai rău”. Ce-i reproșează lui Iacob, de ce ține legătura cu Badea

E agitație mare în DDB. Duminică, 31 iulie, este ultima zi în care membrii DDB își pot depune candidaturile pentru alegerile programate la 16 august.

Cine sunt cei doi candidați, până acum

Doi suporteri sunt pregătiți să intre în cursa pentru funcția de președinte al Programului ”Doar Dinamo București”. Adrian Sterpu (53 de ani), fost președinte DDB Spania, și Eduard Ziriakus-Galan (49 de ani), membru DDB Brașov, sunt cei doi candidați.

Galan încă mai strânge adeziuni, iar Sterpu a explicat pentru GSP că dosarul său nu a fost încă validat din cauza unor cerințe de care nu a știut și pe care încearcă să le rezolve în regim de urgență.

”A fost o mică problemă. Eu am avut un alt program pentru candidatură, l-am trimis, dar a fost contestat.

N-am știut că trebuie să am 50 de adeziuni, cazier judiciar și certificat medical. Le-am spus că tot ce pot face este să încerc să le obțin în zilele următoare. Aici, la Madrid, cererile se fac online

Eu am trimis proiectul meu, am trimis justificarea de la poliție că am solicitat cazierul. În mod normal durează cam trei zile până iese. Azi trimit și justificarea că am făcut programarea la medic. Și încă strâng semnături pentru cele 50 de adeziuni. Mă apropii, cred că azi le am toate. Mă bucură faptul că sunt foarte mulți suporteri dinamoviști care și-au reactivat cardurile pentru a mă susține să pot candida”, a declarat Sterpu.

”Soția știe că s-a măritat cu Dinamo și cu mine”

”Iubesc prea mult Dinamo. Sper să am timp să conduc acest program, dacă voi fi ales. Va fi foarte greu. Soția când a aflat s-a cam… În fine. Știe că s-a măritat cu Dinamo și cu mine. Asta e. Vor fi anumite probleme, pentru că trebuie să vin o dată, de două ori pe lună la București. Sper să reușesc. Situația e foarte, foarte grea, Programul DDB merge din ce în ce mai rău.

Sper să mișc ceva, pentru că ritmul în care mergem acum înseamnă, probabil, moartea DDB-ului și a lui Dinamo.

Transparența este cel mai important lucru. Și trebuie să fie pe două paliere. În primul rând, toate cheltuielile să fie vizibile pentru toți membrii. Eu sunt socios la Real Madrid și pot să văd în orice minut fiecare cent cheltuit de Real Madrid. Apoi trebuie să fie transparență din partea clubului Dinamo, în privința banilor încasați de la DDB. Noi, fiind acționari, avem tot dreptul să știm pe ce se cheltuie banii noștri”, a mai spus candidatul.

”N-au știut ce și cum cu Badea”

Sterpu a precizat că ține legătura, periodic, cu Nicolae Badea. Și nu doar cu el.

”Acum două zile am vorbit cu domnul Badea. Am vorbit și cu domnul Șerdean, să văd cum e starea de spirit. Va trebui să colaborăm, dacă voi fi ales președintele DDB. Nu plecăm la război. Mi-au spus prietenii: «Ce-o să faci, o să te bați cu Bucurică». Nu, eu mă duc să mă înțeleg cu Bucurică. Nu duc să mă bat cu nimeni. Toți avem același scop, să salvăm Dinamo! Trebuie să găsim soluții împreună.

Eu cred că n-au știut cum trebuie să vorbească cu domnul Badea. Nu s-a știut cum să se comunice cu dânsul. Eu personal vorbesc des cu domnul Badea, îl sun, îmi răspunde, mă sună dânsul. Am răspuns. Sunt convins că printr-o comunicare eficientă cu domnul Badea putem găsi soluții pentru Dinamo. S-a greșit mult de când au plecat spaniolii, pentru că fiecare s-a crezut mai tare decât celălalt, dar nu era nimeni tare. Într-un acționariat trebuie să fii prieteni, nu dușmani. Trebuie să fim parteneri.

”Iacob? Poate sunt eu prea exigent”

Vlad Iacob? Ori trăiesc eu în altă lume, ori sunt obișnuit altfel. L-am văzut la GSP Live. Nu poți să spui că azi semnezi cu noul sponsor și, de fapt, tu să nu semnezi. E o greșeală.

Știu că e un băiat tânăr, dar poate sunt eu prea exigent. N-am văzut, deocamdată, nicio informare oficială prin care să fie anunțat noul sponsor”, a mai spus el.

Citește și

Singura plajă din România unde poți înota cu delfinii, dacă ai noroc