--> -->

Când va fi atins vârful sezonului gripal. Rafila: ”Apoi, scade”

Sezonul gripal în acest an este decalat cu câteva săptămâni, iar vârful acestuia va fi atins perioada 15 ianuarie – 10 februarie, a declarat joi Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.

Primele decese

”Este posibil ca vârful să fie în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, după care va urma o scădere a cazurilor de viroză respiratorie, inclusiv de gripă. Este a treia săptămână epidemică”, a explicat ministrul Rafila.

Tot joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat primele două decese confirmate cu virusul gripal, în acest sezon. Este vorba de două femei din Bucureşti, de 25, respectiv 50 de ani, care nu erau vaccinate împotriva gripei.

Bilanțul INSP mai arată că numărul cazurilor de gripă din săptămâna 26 decembrie – 01 ianuarie aproape s-a dublat faţă de săptămâna precedentă.

Cifre

Au fost raportate la nivel național 4.961 cazuri de gripă clinică comparativ cu 2.685 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

În ciuda numărului în creștere a cazurilor de gripă, România nu va introduce restricții, ci va face o serie de recomandări pentru populație, a anunțat Rafila.

Citește și

Supărarea lui Mitică Popescu, în ultimii ani de viață: ”Asta regret”