--> -->

Campioana României, doar 0-0 în Armenia

Pyunik Erevan și CFR Cluj au remizat, scor 0-0, în prima manșă din turul I preliminar al Ligii Campionilor.

Returul dintre CFR Cluj și FC Pyunik Erevan este programat miercuri, 13 iulie, de la ora 21:30.

Dominarea nu aduce victoria

La capătul unui meci dominat clar, campioana României a fost nevoită să se mulțumească doar cu egalul. CFR Cluj a început mai ofensiv partida, punând presiune pă Pyunik. Mistrati a avut prima ocazie, în minutul 4. Mijlocașul ofensiv a șutat din întoarcere, de la marginea careului, dar portarul armenilor a scos de lângă bară.

CFR a cedat apoi inițiativa și a încercat să facă presing încă din terenul advers. Acest lucru a dat roade, iar în minutul 18, clujenii au ratat o mare ocazie după o recuperare în jumătatea adversă. Mingea a ajuns la Deac, acesta a pasat la Roger, în banda stângă, iar mijlocașul venit de la UTA a șutat năpraznic din voleu, la colțul scurt, dar Yurchenko a scos cu greu.

Campionii României au continuat atacurile și au fost din nou aproape de gol în minutul 22. După o centrare din partea dreaptă, mingea a trecut peste jucătorii din centrul careului și a ajuns la Mistrati, aflat însă în unghi.

Mijlocașul a trimis din apropiere spre colțul lung, dar Yurchenko a scos cu piciorul. Mingea i-a revenit lui Mistrati, dar acesta a trimis pe lângă poartă. Deac a ratat ultima ocazie a primei reprize. A trimis din apropiere cu dreptul, periculos, dar mingea a fost scoasă de Dos Santos.

Debeljuh, bară din ”foarfecă”

Repriza secundă a început echilibrat, cele două echipe anunlându-se reciproc, Renzo, mijlocașul lui Pyunik, a ratat prima ocazie a armenilor, în minutul 58. Acesta trimis puternic de la distanță, dar mingea a ocolit poarta lui Bălgrădean.

CFR a ratat cea mai mare ocazie a meciului în minutul 72, prin Debeljuh. Atacantul a preluat pe piept, apoi a trimis din ”foarfecă”, în bara transversală. Trei minute mai târziu, CFR a ratat o nouă ocazie uriașă, de această dată prin Deac. Mijlocașul a primit mingea în 6 metri, dar a lovit defectuos și a trimis pe lângă poarta armenilor.

CFR Cluj a continuat șarja ofensivă. De data aceasta, a fost rândul lui Jefte să rateze. Atacantul a agățat o minge centrată din dreapta, dar nu a trimis suficient de puternic încât să îl învingă pe Yurchenko, care a reținut fără mari probleme.

Citește și

Klaus Iohannis: România nu va intra într-un procedeu de austeritate