--> -->

Calea Victoriei redevine pietonală

Calea Victoriei din Bucureşti redevine pietonală din acest weekend. Mai exact, de astăzi.

Viceprimarul general al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunţat redeschiderea promenadei pe Calea Victoriei, după 7 luni de pauză, începând din 30 aprilie și până pe 16 octombrie.

Se extinde în tot Bucureștiul

Ca element de noutate, Bujduveanu a precizat că urmează extinderea acestui demers spre toate sectoarele Capitalei. ”La fel ca anul trecut, week-end-urile vor fi pietonale pe Calea Victoriei, începând din 30 aprilie și până la data de 16 octombrie.

«Străzi deschise» înseamnă promenadă pe Calea Victoriei și în zona centrală a Capitalei. Ca și anul trecut, proiectul va acoperi zona Bulevardului Kiseleff (pentru activități sportive) și Calea Victoriei, cu străzile adiacente, pentru activități și evenimente culturale”, a scris Stelian Bujduveanu pe Facebook.

El a precizat că elementul de noutate îl reprezintă extinderea activităților spre toate sectoarele Capitalei. În fiecare sector vor fi 4 week-end-uri cu porțiuni închise de străzi, cu multă muzică, sport și voie bună, cu artă în toate formele sale. Străzile urmează să fie anunțate de fiecare primărie de sector în parte.

Detalii vizavi de zonele deschise pentru pietoni

Proiectul Străzi deschise în București a început pe data de 29 mai 2021. Șapte zone, de la Grădina Kiseleff la Dâmbovița și de la Grădina Icoanei la Grădina Cișmigiu, au fost atunci deschise exclusiv pietonilor în weekenduri.

Pe 29 septembrie 2021, după ce rata de incidență din București a depășit pragul de 6 la mia de locuitori, primarul Nicușor Dan a anunțat că proiectul de weekend ”Străzi Deschise” va fi suspendat pe o perioadă nedeterminată.

Citește și

Zmărăndescu: ”Sunt nimeni și, totuși, cineva”