--> -->

Calculele lui Dinamo pentru finalul 2022

Dinamo mai are patru meciuri de jucat în 2022 în campionat, plus alte două meciuri în Cupa României.

Prioritatea este Liga 2, acolo unde ”haita” vrea să ajungă în play-off, pentru ca în primăvară să poată juca pentru promovare.

Miza pe campionat, Cupa e bonus

Legat de a doua competiție, foarte probabil se va merge pe aceeași strategie de a acorda minute jucătorilor care nu sunt titulari de drept în campionat, fotbaliști care s-au descurcat mai mult decât onorabil în partida cu U Craiova din prima etapă.

Mult mai importante sunt partidele din campionat, acolo unde Dinamo este încă în luptă pentru play-off, deși egalul cu Slatina, 0-0, nu a fost un rezultat dorit, un pas greșit care va duce din nou diferența la 4-5 puncte față de locurile de play-off. Asta înseamnă că se pune presiune pe următoarele deplasări ale ”câinilor”.

Dinamo are nevoie de puncte. De multe puncte

Dinamo are doar 17 puncte, este încă departe de necesarul de 30 de puncte plus. În 2023 mai sunt trei meciuri de jucat, meciuri care sunt foarte la îndemână, două meciuri pe teren propriu cu Unirea Constanța și Poli Timișoara, formații aflate în zona retrogradării, dar și o deplasare la Șelimbăr, care a pierdut elanul din startul sezonului.

Însă pentru a fi în cărți pentru play-off, următoarele meciuri sunt decisive.

Deplasări de foc

În aceste patru etape rămase de jucat în 2022, Dinamo au trei meciuri în afară Bucureștiului și un singur meci pe teren propriu, cu Dumbrăvița, pe 13 noiembrie, tot Giurgiu rămâne prima opțiune, acolo unde și Alex Pop spunea că sunt condiții de top în acest moment.

Sunt trei meciuri în deplasare: Miercurea Ciuc, Poli Iași și Brașov!

Miercurea Ciuc și Iași sunt formații aflate în zona de play-off, echipe inconstante, dar care sunt deasupra roș-albilor în clasament și rezultatul înregistrat cu Slatina pune presiune pe aceste meciuri.

Cu o victorie, la îndemână, cu Dumbrăvița, ar fi nevoie de minim 5 puncte din aceste trei deplasări, la Brașov nu va fi deloc ușor, ultimul meci din campionat, început de decembrie, formația lui Alexa fiind o echipă cu pretenții de play-off.

Desigur, toate calculele pornesc de la meciul următor, cu Miercurea Ciuc, care în această etapă are meci cu Iași.

Ce spune Burcă

”Ne pregătim să câștigăm meciul cu Miercurea Ciuc, avem timp să îl pregătim, este o echipă solidă, puternică, am urmărit-o în câteva meciuri, va fi un meci foarte dificil, trebuie să reparăm erorile și să facem lucrurile ce depind de noi mai bine, să fim pregătiți pentru meciul cu Miercurea Ciuc.

Sunt meciuri care până la finalul acestei perioade vor decide echipele care merg în play-off. Avem câteva bătălii, simt că echipa este pregătită, vom merge la fiecare meci la victorie. Îmi doresc că noi să fim pregătiți, legat de noroc nu cred mult în noroc, cred în oameni pregătiți în momentele oportune”, a declarat Ovidiu Burcă.

Citește și

Dinamo, penalty neacordat la ultima fază. Pop: ”Pumn în nas”