Calcule la titlu: CFR poate devine campioană etapa viitoare, FCSB obligată

FCSB a obținut o victorie uriașă cu Universitatea Craiova în Bănie, 1-0, și continuă lupta pentru titlu cu CFR Cluj. Golul lui Mamut, cu câlcâiul, în minutul 86, menține un duel teribil în acest final încins de sezon.

Cu două etape înainte de finalul play-off-ului CFR Cluj este lider în Liga 1 și are prima șansă la câștigarea celui de-al cincilea titlul consecutiv în Liga 1.

FCSB trebuie să piardă cu Voluntari

CFR Cluj are 54 de puncte, iar etapa viitoare va avea o misiune dificilă, urmând a juca împotriva celor de la Universitatea Craiova. De partea cealaltă, FCSB (52 de puncte) are meci cu FC Voluntari.

CFR Cluj poate câștiga campionatul în etapa următoare. Pentru ca formația lui Petrescu să devină campion. trebuie să câștige sau să facă egal în meciul cu CS Universitatea Craiova, iar FCSB să piardă cu FC Voluntari.

În acest scenariu, diferența ar fi de minimum 3 puncte, iar clujenii vor fi matematic campioni pentru că în caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare va fi locul pe care s-a intrat în play-off.

Derby cu titlul pe masă în ultima etapă?

Dacă cele două formații vor obține rezultate similare în etapa a 9-a, campioana se va decide în ultima etapă, când FCSB și CFR Cluj se întâlnesc în meci direct.

Atunci, echipa lui Toni Petrea va fi obligată să câștige pentru a pune mâna pe trofeul de campioană. Partida din ultima rundă se va disputa la Buzău.

Citește și

Vine canicula în Capitală! Ce va urma