„Câini” fără dinți. Chin în derby-ul suferinței

Dinamo nu are nicicum liniște. Înaintea partidei cu Craiova lui Mititelu, un fel de „morții cu răniții”, s-a zvonit că Rednic ar putea fi înlocuit din iarnă, dacă echipa nu adună puncte în următoarele meciuri. Aflat sub presiune, Puriul a trimis pe teren un 4-3-3 ofensiv, cu Andrei Radu în locul lui Gluhakovic, total depășit la precedentul meci al „câinilor”, pierdut la Voluntari. Dincolo, Trică a mizat pe 2 atacanți pentru duelul de pe stadionul din Ștefan cel Mare. Doar 3 români și-au găsit loc în primul 11 al oltenilor.

Compagno a avut prima semi-ocazie a partidei. A plonjat de lângă Andrei Radu și a împins mingea cu capul pe lângă poarta lui Iliev. Primul atac mai de Doamne-ajută al lui Dinamo putea aduce și deschiderea scorului. Balonul a circulat repede spre careul oltenilor și Ivanovski a tras tare, însă Popa a respins. La cornerul care a urmat, Pinto i-a luat fața unui adversar, a pus capul și a trimis mingea sub transversală, însă acolo a apărut Popa, care a respins.

Meciul s-a încins și la următoarea fază ofensivă, Bălan l-a întors din fentă pe Radu și a șutat la colțul scurt. Iliev a parat însă. Dincolo, Ivanovski a băgat spaima în olteni. A preluat frumos cu stângul în careu, a pivotat și a tras cu dreptul spre colțul lung, dar l-au despărțit vreo 20 de cm de golul de 1-0. Kainourgios a ajuns și el, cu mare noroc, în fața golului, după o „lumânare” a lui Ivanovski și o recentrare a lui Pinto. Lovitura sa de cap s-a dus pe lângă.

Craiova a replicat repede. După o acțiune pe stânga, Huyghebaert a vrut să centreze, Andrei Radu a deviat, iar mingea a căzut pe transversală. Cu 5 minute înainte de pauză, Sidibe l-a pus în fund pe Kainourgios, din dribling, a ajuns în fața lui Iliev, care a acoperit perfect colțul scurt și a respins șutul mijlocașului Craiovei. La pauză, 0-0.

La pauză, Rednic a fost nevoit să-l schimbe pe Ivanovski, ușor accidentat, cu nou-venitul Nunic. Tot oltenii au avut însă prima ocazie și în partea a doua. Pinto a respins o minge până la Bălan, însă șutul acestuia a fost previzibil și Iliev a prins ușor. Dinamo l-a pierdut în minutul 49 și pe Kainourgios, care a acuzat probleme la spate. O nouă respingere a lui Pinto a trimis balonul la Baaten, care nu a stat pe gânduri și a șutat puternic, dar pe lângă.

După o oră de joc, Compango a încercat un gol spectaculos. A reluat acrobatic din săritură, mingea s-a dus însă chiar pe direcția lui Iliev. Raicea a avut ocazia meciului. A preluat cu mâna, a intrat iute în careu și a șutat cu stângul la colțul scurt. Balonul a „mușcat” bara și a ieșit în aut. Primul șut pe poartă al lui Dinamo din repriza a doua a venit tocmai în minutul 70, autor Sorescu, mult prea slab ca să-l învingă pe Popa. După câteva secunde, Itu a rămas singur cu portarul, la 9 metri, dar a trimis în peluză.

Nunic putea avea un debut de vis la Dinamo. La o centrare a lui Radu, și-a depășit adversarul direct, a pus bine capul din 6 metri, însă Popa i-a interzis golul. Raicea a cerut penalty în minutul 80. A fost tras în careu de Andrei Radu, a fost atins și de Iliev, dar căderea sa nu l-a impresionat pe arbitrul Cojocaru.

Ahmed Bani a stat puțin pe teren. Nu a fost accidentat, ci a fost scos de Rednic după doar 23 de minute de la intrarea pe teren. A văzut de pe bancă șutul lui Torje, de la 25 de metri, care a contribuit doar la statistica partidei.

În urma acestui meci, Dinamo are 9 puncte și e penultima în Liga 1. Craiova ocupă poziția a 13-a, cu 15 puncte. Vinerea viitoare, Dinamo va juca la Clinceni, cu Academica, în timp ce Craiova va primi vizita Voluntariului pe 5 decembrie.

DINAMO – FCU CRAIOVA 0-0

DINAMO: Iliev – Radu, Pinto, Grigore, Kainourgios (51 Itu) – Matei, Răuță, Sorescu – Torje, Ivanovski (46 Nunic), Măgureanu (60 Bani, 83 Ehmann).

FCU CRAIOVA: R. Popa – Negru, Kovacic, Gajic, Huyghebaert – Sidibe (46 Albu), Asamoah, Baeten (76 Van Durmen), Ondaan (46 Raicea) – Bălan (76 Bauza), Compagno.

Citește și

Dacian Cioloș plagiază Rapidul: ”Suntem singuri împotriva lor. De aceea ne-au scos din Guvern”