--> -->

Cabana Babele a fost scoasă la vânzare pentru un preț uriaș

Proprietarul Cabanei Babele a scos-o la vânzare. Potențialul cumpărător trebuie să scoată din buzunar o sumă considerabilă.

Cei care doresc să demareze o afacere în domeniul ospitalității pot acum achiziționa o unitate de cazare foarte cunoscută, în special printre iubitorii muntelui.

Peste un milion de euro

A fost pusă în vânzare Cabana Babele din masivul Bucegi, unitate de cazare situată în imediata vecinătate a monumentelor naturale al căror nume îl poartă.

Conform anunțului postat pe site-ul imobiliare.ro, prețul de vânzare este de 1.150.000 de euro.

Potrivit descrierii furnizată de vânzător, cabana este situată la o altitudine de 2.206 metri, sub Vârful Babele și reprezintă baza turistică centrală a munților Bucegi, un loc unde se încrucișează principalele drumuri.

Iarna și mai ales primăvara, cabana Babele servește ca bază pentru practicarea schiului. Accesul poate să fie cu telecabina din Bușteni sau cu piciorul de la Bușteni pe Valea Jepilor sau pe creasta Bucegilor de la Cabana Piatra Arsă.

Detalii despre imobil

Clădirea a fost construită în 1937 de către societatea turistică Asociația Drumeților din Munții Înalți ai României (A.D.M.I.R.) după proiectul arhitectului Octav Doicescu.

Aspectul cabanei a fost ușor modificat în anii comunismului, însă modificările aduse clădirii după 1989 au făcut cabana de nerecunoscut.

În vecinătatea cabanei se află ciupercile de piatră numite Babele, monumente ale naturii, și Sfinxul, situat în imediata ei apropiere.

Potrivit anunțului de vânzare, cabana are următoarele caracteristici: clădire S+P+2E+M, capacitate: 108 locuri în 30 de camere cu 2 – 12 paturi, bufet și restaurant cu autoservire permanentă, lumină electrică de la rețeaua publică, toaletă și apă curentă, încălzire cu gaze naturale și calorifere.

Potrivit Libertatea, cabana Babele este o afacere de familie. Soții Lică și Elena Caramalău, din Ploiești, au devenit proprietari în 2007.

Cei doi au administrat cabana din 1983, în calitate de angajați OJT Prahova. După decesul bărbatului, în 2009, în societate au fost cooptate fiicele Alina-Constanța Batcu și Jugănaru Claudia.

Citește și

Cât plăteşte Cotroceniul la curent şi la gaze? La fel consumă ”un sat cu 350 de case”