Orban, răspuns pentru primarul de la Oradea: ”Doar așa se poate”

Azi, vă prezentam o opinie, o intenție, a primarului Oradei, Ilie Bolojan, care afirmase că vrea să ofere mai multă libertate de mișcare cetățenilor orașului cu peste 200.000 de locuitori. Dar iată că primarul PNL al urbei din Ardeal a fost contrat tocmai de premierul Ludovic Orban, care i-a dat practic peste mâini edilului ce voia să impună măsuri de relaxare pe plan local.

Șeful său de partid i-a transmis în această seară la TVR că măsurile ce au fost stabilite prin decizii la nivel național de autorități extraordinare nu pot fi ridicate decât tot prin ordonanţe militare sau prin decizii ale acestui comitet.

”La nivelul fiecărei localităţi există comitete locale pentru situaţii de urgenţă, care au anumite competenţe.

În ceea ce priveşte măsurile ce au fost stabilite prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau prin ordonanţe militare, ele nu pot fi ridicate decât prin ordonanţă militară sau prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau prin decizii ale comandantului acţiunii, respectiv secretarul de stat Raed Arafat”, a spus Orban.

Premierul tocmai fusese întrebat vizavi de acest subiect, dacă se pot lua decizii cu privire la ridicarea restricţiilor şi la nivelul autorităţilor locale.

Citește și

Adrian Năstase, pentru cei trecuți de 65 de ani: ”Ar fi util asta!”

No Comments Yet

Comments are closed