--> -->

Burcă vrea neapărat legenda vie lângă el: ”Discut cu el”

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a vorbit despre posibilitatea ca Ionel Dănciulescu să revină la clubul alb-roșu. Danciu-gol este în acest moment director sportiv la CS Dinamo.

”N-a fost apreciat la valoarea lui”

”Am discutat și discut cu el. Suntem apropiați, am avut o afinitate de când eu eram la pitici și el cu 3 ani mai mare ca mine, la Slatina. Eu mi-am dorit foarte mult, lui i s-a făcut o mare nedreptate. Când a fost la Dinamo, nu a fost folosit și apreciat la adevărata valoare, ca om și ca profesionist.

Îmi place foarte mult cum vede fotbalul, și mai mult ca om, ne-ar fi ajutat foarte mult. Discuția nu este închisă, îmi doresc în continuare să ni se alăture. Rămâne să vedem. A fost un moment foarte greu pentru el când a plecat, îl înțeleg. Va trebui să vină într-un moment de stabilitate, să i se acorde o responsabilitate mai mare decât a avut”, a spus Burcă la Playsport.

Cum descrie Ovidiu Burcă oamenii cu care colaborează la Dinamo:

Sorin Colceag, secund – ”E un profesionist cum rar sunt în România, unul dintre cei mai pregătiți oameni din punctul de vedere al metodologiei și mijloacelor de antrenament, e o enciclopedie. L-am adus și la Academia Rapidului, el a lucrat și la FRF, dar dincolo de toate acestea e un om extraordinar. Mă felicit că l-am ținut alături de mine”

Iulian Mihăescu, secund – ”Îl știu de când îi eram elev, am avut o relație apropiată cu dumnealui. Cunoaște cel mai bine ce se întâmplă astăzi la Dinamo, aveam nevoie de un astfel de element, are o experiență extraordinară”

Alessandro Caparco, antrenor de portari – ”Mi-a zis «Mister, eu vin, dar trebuie să mă aștepți 3 săptămâni». E un profesionist extraordinar. Noi aveam nevoie chiar atunci, la acel moment, dar am vorbit, era la Coverciano și m-a convins. Are o energie extraordinară și de astfel de oameni avem nevoie, să se arunce în proiectul acesta cu toată ființa lor. Înțelege foarte bine deplasarea unui portar, ceea ce pentru mine este esențial. Evoluțiile bune ale lui Oncescu și Dujmovic i se datorează”

Mădălin Udrea, preparator fizic – ”Un tânăr pe care l-am cunoscut pe când era la Alexandria. Am căutat mult oameni, ne-au refuzat foarte mulți, dar, încă o dată, totul e făcut ca să se întâmple. Am vorbit cu el, mi-a plăcut entuziasmul lui, doar că era o problemă: eu m-am întâlnit marți cu el și sâmbătă avea bilet să plece în SUA. Își dorea mult să muncească acolo, era un obiectiv pentru el, era decis.

Aveam nevoie de un răspuns, dar la fel ca și noi, cei care suntem aici, inima lui i-a spus să vină la Dinamo. Am o apăsare că i-am schimbat firul vieții, o presiune. Suntem foarte mulțumiți de implicarea lui, are o relație apropiată cu jucătorii”

Laurențiu Angheluș, scouter – ”El și încă un scouter au adus jucători interesanți. Până acum impresarii propuneau jucători, noi am inversat procesul. N-am mai stat la mâna impresarilor, cunoștințelor. Căutăm jucătorii și abia după le căutăm impresarii. Le-am zis ce caracteristici vreau pentru un fundaș central, un portar, un mijlocaș, un atacant, ei au căutat jucători liberi sau care să vină, i-au propus, ne-am uitat la ei, am ales, Vlad Iacob a negociat cu ei. Nu oferim comisioane, oamenii au venit pentru o perspectivă. E o energie bună în jurul echipei și în interior.

Am vrut să vină oamenii cu inima, cine a venit așa a fost să fie. M-a interesat caracterul jucătorilor. În 2022 nu mai poți vorbi de români, străini, ai noștri pleacă în străinătate, se adaptează, la fel și invers. Știu că a fost problema asta întotdeauna, că au fost tratați diferit, ceea ce noi nu ne dorim să facem, vrem să vină toți să îmbrace tricoul lui Dinamo, să aibă obiective comune, dincolo de cele personale”.

Citește și

CTP, după ce Ilie Năstase a fost prins băut la volan și a spus că pleacă din România: ”Ar face un serviciu uriaș României”