--> -->

Burcă se bucură dacă CSA Steaua ar avea drept de promovare: ”Fără accidente”

Marți seară, de la ora 19:00, Dinamo va întâlni CSA Steaua în deplasare, în Ghencea, un meci extrem de important pentru toată suflarea ”câinilor roșii”.

Astăzi, Ovidiu Burcă a vorbit despre importanța duelului, mai ales că Dinamo vine după două victorii spectaculoase, 3-0 cu Unirea Dej și cu Oțelul Galați.

Logica antrenorului

”Ne aflăm într-un moment bun, echipa a făcut progres de la săptămână la săptămână. Echipa n-a mai primit gol în ultimele două meciuri. Suntem pe un drum ascendent.

CSA Steaua e o echipă foarte bună, chiar dacă a făcut egal cu Iașiul și a pierdut la Galați, iar acum a primit un stimul de care aveau nevoie. Din perspectiva antrenorului Ovidiu Burcă e bine, fiindcă evităm accidente, cum a fost cel de la Galați. De când a început play-off-ul, am tot vorbit. Am zis că nu e fair-play și logic să fie în play-off, dacă nu pot promova. Dacă există 1 la sută șansă pentru ei, inclusiv din acest sezon, noi ne bucurăm!

Înseamnă că vor juca toate meciurile la intensitate maximă. E greu să motivezi o echipă ce n-are obiectiv. Astfel, sincope precum cele de la Galați nu vom mai vedea, cred.

Când e vorba de derby-uri, nu mai e nevoie de motivație extra. Noi suntem Dinamo! Acolo, e un proces în discuție, din perspectiva noastră este un derby!”, a comentat Burcă la conferința de presă de azi.

”Sper că e coicidență”

”Ne va aștepta o atmosferă incendiară. Ați văzut ce s-a întâmplat în sezonul regulat, acum, meciul capătă o dimensiune mai mare. Noi ne-am redresat din toate punctele de vedere, acum această veste care le dă și lor aripi, cred că vom avea o atmosferă extraordinară.

Îmi place să cred că vestea primită de CSA Steaua fix înaintea derby-ului este doar o coicidență. Se schimbă un pic lucrurile și pentru noi, ne dorim să ne clasificăm pe un loc care să ne permită promovarea directă. Acesta e gândul nostru. Și cred că vom promova, așa cred eu.

La astfel de meciuri, nu cred că trebuie să vin cu pastile motivaționale, filmulețe… Îi văd concentrați, motivați, cu încredere în ceea ce au realizat până acum. Noi suntem obișnuiți să facem sărbătorile și prin cantonamente. Cred că era mai bine să fie meciul luni, venea mai multă lume, noi suntem pregătiți oricum.

O victorie în Ghencea nu știu dacă m-ar propulsa pe mine, ca antrenor, dar, ca echipă, ne va oferi mai multă motivație că vom promova.

(CSA Steaua e finanțată din bani publici) E o discuție pe care nu vreau s-o fac, am venit ca antrenor. Ca cetățean al României, aș vrea să fac discuția asta în cu totul altă zi, fiindcă nu aș vrea să distrag atenția echipei de la obiectivul meciului”; a mai declarat tehnicianul dinamovist.

Citește și

Contre Zăvăleanu – Lăcătuș la TV: ”Cu dedicație”