--> -->

Burcă, mesaj pentru conducere: ”Ce ne propunem?”

Dinamo a avut emoții mari în a-și apropia prima victorie în debutul ligii secunde, 1-0 cu Progresul Spartac, gol Bordușanu (27).

”Câinii” au arătat multe carențe fizice, practic, a bifat acest succes în startul eșalonului secund cu un om mai puțin pe teren. În minutul 77, Amzăr a fost eliminat, după două cartonașe galbene, apoi în prelungirile partidei a fost eliminat și un jucător de la gazde, Matei.

Ovidiu Burcă a tras primele concluzii la capătul debutului său ca antrenor principal la Dinamo.

”Le-am zis că trebuie să se autodepășească”

„A fost un meci complicat, așa cum mă așteptam. Complicat, pentru că nu a avut mult timp, pentru că știți e s-a întâmplat la clubul ăsta. Dar sunt satisfăcut pentru prima victorie, cu mult sacrifciu, cu implicare totală din partea jucătorilor.

Dar știam că așa va fi meciul, le-am spus și lor că trebuie să se autodepășească, pentru că nivelul lor de pregătire, din păcate, nu este bun. S-a și văzut pe final, aveau crampe, am pierdut mingi.

Dar sunt mulțumit pentru modul în care am abordat, pentru spiritul de sacrificiu și cred că de aici trebuie să pornim. Trebuie să recâștigăm spiritul lui Dinamo, mentalitatea de învingător, să ne batem pentru fiecare minge. Asta e cel mai important în ceea ce am câștigat azi.

Echipa a reacționat bine și în inferioritate numerică, ne-am închis bine, a fost mai greu din punctul ăsta de vedere, pentru că venea pe un fond în care începusem să pierdem din puteri. Dar am fost destul de bine organizați chiar și când am fost în 10”, a spus Ovidiu Burcă, la finalul meciului.

”Trebuie să echilibrăm echipa, suntem dezechilibrați”

Ovidiu Burcă a preluat echipa „din scurt”, așa că jucătorii aduși nu sunt pregătiți bine și nici nu s-au integrat cum trebuie în echipă. Astfel, Burcă are o cerință pentru conducere.

„Acum am câștigat 3 puncte, e cel mai important în momentul în care ne aflăn noi acum, cu foarte mulți tineri, cred că am avut 4-5 jucători sub vârstă. Asta trebuie să scoatem în evidență.

Sunt jucători care vin din pepiniera proprie, cărora nu li s-a dat atenție prea multă în ultimul timp. Dinamo are resurse și cred că o să repunem clubul pe făgașul normal. (…)

Trebuie să echilibrăm puțin echipa, pentru că suntem puțin dezechilibrați, lucrăm la asta. Aici sunt două lucruri, ne propunem să intrăm în lupta pentru promovare, dar trebuie aduși repede jucători de unanumit nivel, trebuie integrați repede.

Pe de altă parte, sunt acești tineri. Dacă se hotărăște ca strategia să fie de a promova tineri și de a forma o echipă competitivă pe termen mediu și lung, atunci e altă strategie.

Trebuie să o luăm pas cu pas, să vedem ce se întâmplă și la nivelul acționariatului, celor care sprijină echipa, pentru că de acolo pornim. A existat foarte multă incertitudine. Eu o iau pas cu pas și vedem ce strategie se stabilește”, a precizat Burcă.

Citește și

Mirela Vaida și copiii, fascinată de o zonă superbă a României: ”Mi-au trebuit 40 de ani”