--> -->

Burcă după înfrângere: „Fotbalul se joacă pe goluri”

Dinamo a mai bifat un eșec, 0-1 cu FCU Craiova, vineri seară, pe Arena Națională.

Diferența a fost făcută de golul senzațional al lui Baeten (61) și de faptul că Costin (90+3) a trimis mingea în transversală. Un meci echilibrat, în care multe nu au funcționat în ”haită”, câteva erori în defensivă, una care a influențat și scorul final până la urmă.

Un joc fără strălucire în ultimii 20-30 de metri, fără orizont, așa cum a notat și Ionel Dănciulescu la DigiSport după meci.

Mititelu jr: ”Dinamo nu e o echipă să nu crezi că va face lucruri bune”

Este a doua înfrângere la rând fără gol marcat pentru Dinamo, după acel 0-4 din Giulești, în urmă cu două săptămâni. Și urmează meciul cu Farul Constanța săptămâna viitoare, la ”Arcul de Triumf”.

„Cred că e cel mai echilibrat campionat din istorie, noi muncim zi de zi să ajungem în play-off. Dinamo este în continuare un club puternic, se simte asta, va deveni și mai puternic atunci când va avea noul stadion. Nu este o echipă să nu crezi că va face lucruri bune în acest an”, a spus Adrian Mititelu junior după meci.

Antrenorul Ovidiu Burcă a afișat de multe ori o mină descumpănită în timpul partidei. Altădată, a fost un car de nervi, certându-se cu arbitrul de rezervă. Are motive să fie supărat și pus pe gânduri, atacul nu produce goluri. Detaliu ce l-a evidențiat și el după partidă.

”Nu spun că trebuia să câștigăm, dar sigur nu meritam să pierdem”

”Șutul ăla de la distanță a făcut diferența. Mingea a sărit la ei, acolo. Nu spun că am avut ghinion, dar trebuie să avem mai multă determinare.
Nu știu dacă trebuia să câștigăm, dar sigur nu meritam să pierdem. Fotbalul se joacă pe goluri. Este un drum anevoios, trebuie să ne adunăm, să ne strângem, rețeta este munca și disciplina.

E greu să acceptăm eșecul, dar ca să câștigi, e nevoie de mai mult. Am făcut și lucruri bune, am căpătat siguranță defensivă, dar atacăm prea puțin profunzimea. n-am arătat bine în ofensivă.

Ne îngrijorează (n.red că echipa marchează goluri puține). Cel mai greu e să marchezi goluri, restul le mai aranjezi. Jocul de atac necesită timp, plus jucători care să înceapă să se simtă, să se sincronizeze, mai greu până acolo… Anul trecut, era nevoie de 6-8 săptămâni, acum, în Liga 1, v-am zis că e nevoie de șase luni pentru a fi competitivă.

(dacă ar mai trebui un număr 9 la Dinamo) N-aș vrea să mai vorbesc despre ceea ce ne-ar trebui, vom face tot ceea ce putem ca să scoatem maximum din cei de acum. Nu ar fi corect pentru cei de acum. Nu e niciun secret, trebuie mai multă muncă și disciplină”, a comentat Burcă după meci.

Citește și

Mama lui Vlad Pascu a fost arestată preventiv. Alte detalii din anchetă