Buget uriaș de salarii la Primăria București. Vezi cât de mare e suma

Uniunea Salvați România a dezvăluit la ce sumă se ridică toate cheltuielile salariale din Primăria București. După cum spune deputatul Claudiu Năsui, această sumă s-a triplat în doar 4 ani.

“Sub conducerea PSD, cheltuielile statului la nivel local şi central au explodat, fără ca românii şi firmele care contribuie din greu la bugetul statului să simtă vreo îmbunătăţire în serviciile pe care le primesc. Cel mai elocvent exemplu: Primăria Municipiului Bucureşti. În instituţia condusă de Gabriela Firea, cheltuielile salariale aproape că s-au triplat în ultimii 4 ani, după cum arată deputatul USR Claudiu Nasui.

De la circa 580 de milioane de lei în 2016 s-a ajuns în 2018 la 1,5 miliarde lei. O creştere, aşadar, de 2,6 ori, performanţă uimitoare şi greu de egalat pentru orice întreprindere privată plătitoare de taxe şi impozite. Toate cheltuielile Primăriei Capitalei, detaliate pe categorii şi ani de mandat, pot fi analizate pe https://bucuresti.openbudget.ro/, platforma lansată de USR pentru ca toţi cetăţenii Capitalei să vadă pe ce s-au risipit banii lor.

Aceiaşi politicieni care au explodat cheltuielile statului vor veni să ne spună că trebuie să strângem cureaua şi să creştem taxele. Acum nu le pasă decât de rezultatul electoral. De aceea nu o vor spune acum, ci după alegeri. Acum e momentul promisiunilor şi creşterii cheltuielilor din banii altora.

Dacă vrem să oprim delirul exploziei continue de cheltuieli a statului, trebuie să nu mai votăm în continuare vechii politicieni care au dus România în prăpastie”, scriu cei de la USR.

De altfel, USR și PSD se află într-un conflict continuu în ultimii ani. Reprezentanții celor două partide sunt cei care se vor duela pentru Primăria Generală a Capitalei. Dacă Nicușor Dan este, cu siguranță, candidatul Dreptei, cei de la PSD nu au confirmat că Gabriela Firea va încerca să obțină un nou mandat de 4 ani.

Citește și

Băsescu e dur cu Orban: “Hasta la vista, baby!”

No Comments Yet

Comments are closed