BUCUREȘTI Când va avea loc Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight

Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight, va ajunge la cea de-a cincea ediție anul acesta și va avea loc în perioada 18-21 aprilie, în București. El se va desfășura pe Calea Victoriei, între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite.

Directorul artistic va fi Jean-Francois Zurawik, directorul și producătorul Fete des Lumieres – Lyon, iar tema ediției va fi ”EuropeLights”. Acest eveniment vrea să marcheze președenția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea sezonului România-Franța la București.

La Festivalul Internațional al Luminii vor fi prezentate instalații de lumină realizate de artiști, arhitecți și designeri locali sau internaționali. Înscrierile se pot face până pe 10 martie. Instalațiile artistice trebuie să fie pe următoarele teme: ”Cum va arăta Europa în viitor?”, ”Cum se traduce Europa în limbajul digital?”, ”Analog vs Digital – Europa de ieri și de azi”. Câștigătorul va fi anunțat pe 15 martie și va primi un premiu de 1000 de euro, dar și un buget de 5000 de euro pentru producția instalației, care va fi expusă în zona pietonală din spatele bisericii Kretzulescu.