”Bruiaj profesionist”?! Slujba de la Peștera Sfântului Andrei oficiată de ÎPS Teodosie a fost transmisă doar audio

Slujba de la Peștera Sfântului Andrei din Județul Constanța nu poate fi transmisă LIVE așa cum a fost în fiecare an!  Cu toate acestea Arhiepiscopia Tomisului a găsit o soluție. Să transmită live doar AUDIO.

Organizatorii și credincioșii cred că au ”a face” cu un bruiaj profesionist pentru ca evenimentul să rămână unul strict local, susține stiripesurse.ro. În ultimele zile a existat o adevărată campanie a autorităților centrale și locale prin care cetățenii erau îndemnați să nu meargă la marea sărbătoare creștină, pe motiv că există un risc puternic de infectare cu coronavirus.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut apel la credincioși să vină și la instituțiile de forță să permită prezența pelerinilor pentru că totul a fost aranjat astfel încât riscul de infectare să fie inexistent. Surse la fața locului susțin că slujba este în plină desfășurare și la ea sunt prezenți credincioși din localitatea Corvin, unde se află Peștera Sfântului Andrei, dar și din ale părți ale județului și țării, chiar dacă în număr mai mic, dar au venit.

Oamenii care au decis să meargă acolo, să se roage, au sosit luni dimineaţă la Peştera Sfântului Apostol Andrei, fiind verificaţi de către poliţişti şi de către jandarmi. Potrivit surselor stiripesurse.ro relaxarea de care dau dovadă instituțiile de forță, în contrast total cu amenințările din ultimele zile, are rațiuni strict electorale și există posibilitatea ca toți care trec prin filtru să primească ulterior amenzi pentru curajul de a participa.

”Mă adresez Poliției și Jandarmeriei, să aibă înțelegere și să nu întoarcă pe nimeni, pentru că suntem legați în fața Sfântului Andrei, pentru că se respectă toate normele de protecție sanitară pentru ca nmeni să nu se îmbolnăvească, dimpotrivă, eu cred că cei care vor veni acolo vor deveni mai sănătoși, pentru că acolo este loc de vindecare, pentru că Sfântul Andrei nu ne-a părăsit, Sfântul Andrei este încă în comuniune cu noi, deci trebuie să fim și noi recunoscători”, a declarat Înaltpresfințitul Teodosie.

Aici aveți predica de ieri a ÎPS Teodosie și pildele sale.

Citește și

Ministerul de Interne, mulțumiri speciale pentru organizarea sărbătoarei de la Peștera Sfântului Andrei!