--> -->

Borja Valle, de la Dinamo la vale!

Dinamo avea speranțe că va domina România cu investițiile spaniole după ”domnia” lui Ionuț Negoiță, însă ”era Cortacero” s-a dovedit un mare bluf.

Bani pe hârtie

Printre jucătorii aduși de managementul spaniol s-a numărat și Borja Valle, care a dat randament în alb-roșu, dar a și secat visteria clubului, având în vedere că era remunerat cu 33.000 de euro lunar. Pe hârtie, nu se știe exact dacă a și încasat vreun cent. Cel mai mare salariu din Liga 1 la acea vreme, în 2020!

Mijlocașul care primise tricoul cu numărul 10 a dat randament în echipa ”câinilor”, reușind 5 goluri în 10 partide, apoi și-a văzut de drumul lui. A primit o sumă impresionantă, compensatorie, 100.000 de euro, iar viața l-a adus în situații nu foarte măgulitoare din punct de vedere sportiv.

Va rămâne în amintirea fanilor prin cele 5 goluri marcate, dar și prin reușita de la mijlocul terenului cu Botoșaniul. Totodată, Borja Valle a fost unul dintre jucătorii care au mers la FIFA pentru a-și cere salariile, semn că nu s-a mulțumit doar cu suma compensatorie.

S-a dus în cap!

Azi, joacă în Segunda Division, al doilea eșalon al Spaniei, la ultima clasată, Alcorcon, și luptă pentru evitarea retrogradării în cea de a treia divizie din fotbalul iberic. Mijlocașul are 13 meciuri și trei goluri marcate pentru Alcorcon.

După despărțirea de Dinamo a semnat cu Oviedo. Nu s-a impus în prima formație din nordul Spaniei, iar după o jumătate de sezon în care a prins totuși 21 de partide, doar 4 ca titular, s-a transferat în Emiratele Arabe Unite, la Khorfakkan.

Cu opt etape înaintea finalului de sezon, echipa lui Borja Valle este ”lanterna roșie” în Segunda, cu 21 de puncte, la 16 lungimi de Malaga, ocupanta primului loc neretrogradabil.

Citește și

George Simion: ”Ce căuta Ceaușescu acolo?”