--> -->

Bonetti a dat Dinamo în judecată, cât a cerut

Litigiul dintre Dario Bonetti (60 de ani) și Dinamo continuă. Avocatul antrenorului italian a depus contestație la Tribunalul București.

Și solicită obligarea clubului din Ștefan cel Mare la plata sumei de 48.000 de euro, reprezentând opt salarii restante, din perioada septembrie 2021-mai 2022. Plus 1.567 de lei, bilete de avion.

Un fel de ”Grazie, Dario”

Tehnicianul italian a fost adus la Dinamo de fanii-acționari din DDB, în iulie 2021, la începutul sezonului trecut, pe un salariu lunar de 6.000 de euro.

Bonetti a fost dat afară la jumătatea lunii septembrie 2021, după 0-6 în derby-ul cu FCSB. Cu Dario Bonetti pe bancă, Dinamo a câștigat doar două dintre cele 8 meciuri jucate la începutul sezonului.

În cele 6 înfrângeri, nici măcar nu a înscris!

Vrea până la ultimul cent

Ulterior, Tribunalul București a hotărât, în urma procesului deschis de Bonetti împotriva conducerii clubului, să îi admită în parte solicitarea, mai precis să anuleze măsura administratorului judiciar de denunțare unilaterală a contractului.

Avocatul antrenorului italian a depus contestație la Tribunalul București, prin care solicită obligarea clubului din Ștefan cel Mare la plata sumei de 48.000 de euro, reprezentând opt salarii restante, din perioada septembrie 2021-mai 2022. Plus 1.567 de lei, bilete de avion.

Ce zice italianul

Dario Bonetti crede că echipa alb-roșie n-ar fi retrogradat cu el pe bancă și l-a atacat pe fostul administrator special, Iuliu Mureșan.

”Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat, dar asta este situația acolo. Responsabilitatea și vina principală nu sunt ale jucătorilor și antrenorului, ci ale celor care au condus proiectul tehnic în acest sezon. Au schimbat foarte mulți jucători și antrenori, dar fără rezultate. Vina nu este a antrenorului.

Problema este cine a ales jucătorii, să fie foarte clar! Antrenorii au fost victime. Nu credeam că Dinamo ar putea să retrogradeze când am fost antrenor.

Dacă conducerea mi-ar fi urmat sfaturile, sunt sigur 100% că Dinamo ar fi jucat și în sezonul viitor în prima ligă. Eu am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere cu jucătorii pe care i-am avut, dar nu am fost lăsat. Sunt sigur că aș fi putut face lucrurile diferit.

Repet, dacă cei din conducerea clubului mi-ar fi urmat strategia și mi-ar fi adus jucătorii pe care i-am cerut, sunt convins că lucrurile ar fi stat diferit”, a declarat Bonetti pentru Fanatik, după ce Dinamo a ratat barajul cu U Cluj.

Citește și

Unde găsești cea mai ieftină benzină în Capitală. Noile prețuri, de azi