”Bizonul” a explicat de ce a lăsat Dinamo pentru FCSB: ”Sincer, n-am plecat pentru salariu”

Harlem Gnohere a jucat atât pentru Dinamo, cât și pentru FCSB, fiind apreciat de către suporterii fiecărei grupări rivale pentru perioada petrecută acolo. Actualul vârf de la Mouscron a rememorat trecerea din Ștefan cel Mare la roș-albaștri, precizând că ”trădarea” nu a fost din rațiuni financiare.

Au contat modul cum a fost tratat de către oficialii dinamoviști, dar și dorința de a juca în cupele europene. ”Eu când am ajuns la Dinamo, am avut un salariu mic și un contract pe doi ani. Primul an a mers totul foarte bine, iar în ianuarie deja discutam cu președintele prelungirea contractului.

Apoi, clubul n-a mai revenit cu o propunere. Am intrat apoi în al doilea an, 6 luni mai târziu am devenit cel mai bun marcator al echipei. În iunie 2016, conducerea a venit și mi-a propus un contract pe încă un an, cu o creștere a salariului de 1.000 de euro. De la 5.000 de euro voiau să-mi crească salariul la 6.000 de euro, asta pentru cel mai bun jucător al echipei! Am refuzat și șase luni mai târziu am plecat”, a explicat ”Bizonul” pentru Onzemondial.

El a marcat 24 de goluri în cele 59 de meciuri jucate pentru Dinamo. ”Ca să fiu sincer, n-am plecat la FCSB pentru salariu. FCSB e un club mare, care joacă Champions League și Europa League. M-am gândit mai mult la performanță decât la contract. La FCSB am găsit tot ce mi-am dorit, am jucat în preliminariile Champions League, am putut juca Europa League, unde am și marcat. Totul a fost foarte bine”, a declarat Harlem Gnohere.

Atacantul a marcat 51 de goluri în 115 meciuri pentru FCSB. ”Bizonul” recunoaște că a fost flatat de interesul selecționerului și a dorit să îmbrace tricoul ”tricolor”.

”Am jucat cinci ani în România. Am jucat la cele mai mari cluburi din România, am fost chiar aproape să fiu selecționat pentru naționala României. Nu am luat cetățenia, dar selecționerul de atunci mi-a spus că pot fi eligibil. Mi-a încălzit inima, voiam să joc pentru România. Când vezi că țara în care ești se gândește la tine pentru echipa națională, este extraordinar.

Sincer, da, am vrut să joc pentru naționala României. Când ești primit undeva cum am fost eu… Când ieșeam în oraș cu soția și copiii, eram primiți ca și cum am fi fost români”, a recunoscut Harlem Gnohere.

Citește și

Dinamo i-a legat ca prieteni! ”Fratele meu” și ”Baftă, rege!”

No Comments Yet

Comments are closed