Biserica săpată în piatră, un loc cu o istorie incredibilă

Biserica Mănăstirii Corbii de Piatră, din comuna Corbi, județul Argeș, este specială atât prin felul în care arată, cât și prin istoria pe care o are în spate.

Biserica este săpată într-un perete de stâncă înalt de 30 de metri și lung de aproape 15. Prima atestare documentare a acestui loc datează din 1512, dar este foarte posibil ca biserica să fi fost deja acolo de ani buni. Pictura care înnobilează pereții bisericii are o valoare neprețuită. Specialiștii sunt de părere că desenele sunt de origine bizantină și au fost făcute în secolul al XIV-lea.

hotel iceberg balcic-->

În 1761, a fost amplasată deasupra peretului vestic o cruce de tip latin cu capitel piramidal detașabil. În 1897, în timpul slujbei de Înviere, o parte din naosul bisericii s-a surpat, iar după câteva luni mai mulți meșteri italieni cioplitori în piatră au reconstruit acea parte a lăcașului de cult. În 2003, Mănăstirea a fost redeschisă, iar credincioșii și turiștii pot veni zilnic la slujbe.

hotel pam beach olimp-->

Cum se ajunge la Biserica Corbii de Piatră? Din drumul Câmpulung – Curtea de Argeș (73C) se face dreapta pe drumul 731 până la Corbi. Cei care vor să rămână peste noapte în zonă au parte și de pensiuni la care se pot caza.


magic summer waves--> magic place aqua park crangasi-->

magic summer waves magic place aqua park crangasi
No Comments Yet

Comments are closed