Bicfalvi povestește din interior de ce nu ne-am calificat la Mondial

Eric Bicfalvi joacă la FC Ural, chiar în Ekaterinburg, orașul unde a fost executat ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, împreună cu toată familia sa. El a visat că ar putea să fie la Mondial cu România și povestește din interior de ce tricolorii se uită doar la TV la turneul final. Totul într-un interviu exclusiv pentru Gazeta Sporturilor.

– Cum ar fi fost să fi jucat și noi la Mondialul din Rusia, poate chiar la Ekaterinburg?

Era important. Eu m-am gândit de multe ori la asta.

– De ce nu suntem?

Nu ne-am atins potenţialul maxim când trebuia. Și am avut și ghinion. Cu puţină șansă, am fi fost la Mondial. Cel puţin am fi disputat barajul. Dar, repet, parcă se putea tot timpul mai mult. Cred că se putea mai mult. Mereu voiam să dăm maximum, însă jocul nu ieșea cum trebuia. Ne doream, însă nu mergea.

– Cum a fost Daum pentru România?

Eu unul m-am înţeles foarte bine cu dânsul. Nu pot să mă plâng. Acum o să zică lumea că nu sunt obiectiv, pentru
că m-a folosit. A crezut că merit. Și chiar eram în formă în acea perioadă. Dacă am fi bătut pe Muntenegru, nu mai
era o problemă de ce am jucat eu aripă dreaptă. N-am jucat aripă, ci inter.

– Nu era un post diferit pentru tine?

A fost puţin diferit, dar oamenii nu pot spune că n-am învins Muntenegru pentru că a jucat Bicfalvi mijlocaș dreapta. Mi se pare aiurea.

– De ce n-a avut succes Daum?
– Pentru că n-a fost lăsat să-și facă meseria. Nu poţi să ai rezultate peste noapte. Rezultatele ar fi venit. Presiunea mediatică și presiunea anumitor persoane…

– Ai simţit presiune?

Foarte mare. Eu așa am simţit și așa am văzut la televizor. Nu cred că dacă era Mourinho selecţioner exista vreo garanţie. Au fost idei noi, antrenamente noi… Să spui că nu ne-am calificat la Mondial din cauza lui Daum e o greșeală foarte mare.

Citește și:

Tunelul Timpului se deschide la Bran. De ce ar trebui să-l vizitați