Bianca e în finală la Toronto! O poate întâlni pe Serena

Bianca Andreescu a avut parte de o săptămână grea, peste care a trecut cu zâmbetul pe buze. La Rogers Cup, după succesele cu Bouchard, Kasatkina, Bertens și Pliskova, jucătoarea canadiană cu origini românești a ajuns în semifinala cu Sofia Kenin. Cu fașa pe piciorul drept, dar și cu un moral excelent în urma victoriei de poveste cu Pliskova, Bianca a tras din greu pentru a lua primul set în fața americancei. Cele două au servit bine, primele mingi de break apărând abia în game-ul 6. Bianca nu le-a valorificat și avantajul serviciului s-a păstrat până la 5-4 pentru Andreescu. Canadianca a gândit perfect game-ul 10, a lovit tare mingea, a făcut break-ul și a închis primul set la 6-4.
Bianca a pornit la serviciu setul 2. Și a profitat, câștigând primul game. După ce și Kenin și-a făcut serviciul, a apărut și prima sincopa în dreptul Biancăi. Adversara a făcut break, dar nu a avut prea mult timp să se bucure. Bianca a reușit re-break-ul și a egalat la 2. Andreescu a repetat figura și la 3-2 pentru ea și s-a apropiat la doar două game-uri de finala de la Rogers Cup. Iar apoi a servit excelent, înconjurată de aplauzele unei arene care a respirat în ritmul Biancăi.

Cădere de 3 game-uri

Canadianca parcă s-a speriat de șansa avută. Nu a avut replică la serviciul lui Kenin, iar apoi a pierdut pe propriul serviciu, americanca apropiindu-se la un game. Și chiar a egalat la 5, după o serie de erori neforțate ale Biancăi. Jucătoarea care “vânează” Top 10 la finalul anului și-a dat seama că poate pierde setul, s-a trezit, a servit excelent și a făcut 6-5. Sofia Kenin a cerut un time-out medical înainte de a reveni la serviciu. Nu a ajutat-o prea mult. A servit rău, a făcut două duble greșeli și i-a oferit Biancăi prima minge de meci. Kenin a luptat însă din greu și a anulat-o. Scenariul s-a repetat și cu a doua minge care putea încheia partida. După fix două ore de la debutul partidei, Bianca a avut și a treia minge de meci. Tot ratată. 7 egalități și 13 minute au fost necesare pentru ca game-ul 12 să se încheie și setul 2 s-a decis la tie break. La 3-2 pentru ea, Bianca a avut noroc la o minge care a mângâiat fileul și a luat un punct pe serviciul lui Kenin. La 5-3, americanca a profitat de o greșeală neforțată a Biancăi și a recuperat mingea pierdută. Imediat, s-a făcut însă 6-4 pentru noua senzație a Canadei. După un punct luat de Kenin, Bianca a servit și a reușit punctul care a dus-o în finală, după 6-4, 7-6! De bucurie, canadianca a sărutat terenul pe care a evoluat.
Bianca mai trebuie să aștepte puțin pentru a-și afla adversara din finală. Serena Williams și Marie Bouzkova se vor lupta pentru al doilea loc din ultimul act.

Citește și:
Gol pentru un român în Premier League