--> -->

Benzinăriile, rupte cu amenzi de Guvern

Miercuri, 9 martie, a fost o adevărată isterie cauzată de falsul anunț, propagat în online, că prețul la carburant va depăși 10-11 lei pe litru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunţă că ANPC a dat amenzi de 370.000 de lei unui operator de staţii de carburant în urma creşterii nejustificate a preţurilor la benzină şi motorină.

În mai multe cazuri, şeful ANPC a emis ordine de încetare a practicilor comerciale incorecte, documente care presupun revenirea la preţurile practicate anterior majorării nejustificate a tarifelor.

Şi benzinăria din Beiuş care miercuri a vândut benzină şi motorină la preţuri de 11 lei pentru un litru a fost sancţionată, relatează News.ro.

Ploaie de amenzi

Purtătorul de cuvânt al Executivului a declarat, joi seară, că ANPC, ANAF, Consiliul Concurenţei au făcut deja controale în urma situaţiei constatate miercuri seară la mai multe staţii de carburant din toată ţara.

„Până la acest moment, pot să vă prezint situaţia controalelor raportate de aceste structuri. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a controlat peste 70 de staţii de carburant pe întregul teritoriu al ţării, aplicând amenzi în valoare de 370.000 de lei, dintre care ce mai mare, de 100.000 de lei, a fost aplicată chiar la sediul central al unui furnizor de carburanţi care are pe teritoriul naţional 215 staţii de carburant.

Odată cu amenda a fost propus şi semnat deja ordinul preşedintelui ANPC Horia Constantinescu, ordinul de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru acest furnizor de carburanţi”, a anunţat Dan Cărbunaru.

Beiuș – 35.000 de lei amendă

Acesta a precizat că benzinăria de la Beiuş care a afişat miercuri preţuri de peste 10 lei pentru un litru de carburant a primit o amendă de 35.000 de lei, fiind propusă şi semnată şi în acest caz decizie de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Oficialul din cadrul Guvernului a explicat că emiterea unui astfel de document presupune revenirea la preţul anterior pentru produsele comercializate.

Decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte au fost emise pentru alţi operatori economici din Cluj şi Galaţi.

„În multe situaţii s-a constatat că stocuri preexistente, care aveau o anumită valoare la vânzare, au fost comercializate la preţuri mai mari”, a adăugat Cărbunaru.

Citește și

Cel mai tare sniper din lume este în Ucraina