Beneficiile rugăciunii ”Tatăl Nostru” pentru creier, explicate de neurochirurgul Vlad Ciurea: ”E ca și cum te-ai curăța”

Profesorul și neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre obiceiurile pentru un creier sănătos și importanța rugăciunilor în acest sens.

Totul începe dis de dimineață

”Trezirea cât mai de dimineață: 05:00-05:30. Deschizi geamul. Un pahar cu apă plată. Fără alte medicamente. Și încetișor, nu vă grăbiți, avem tot timpul. Duș de dimineață, înviorare. Timp pentru toate. Ascultați o melodie care vă place”, a zis neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, în cadrul podcastului lui Damian Drăghici.

”Încercați să stați la masă, să ascultați muzică, să luați în liniște micul-dejun, care e pentru a porni tot organismul”, a subliniat Vlad Ciurea, adăugând: ”Deplasarea spre locul de muncă nu trebuie făcută pe fugă și în claxoane”.

”Organismul se reface în somn”

”Lumea uită că organismul se reface în somn. După deprivarea de somn, urmează solicitarea organismului, urmează alcool tare, urmează cafele. Duc la o biciuire a sistemului nervos. Și apoi te trezești la o anumită vârstă că ești ca o epavă.

Întorcându-mă la somn, este fantastic! Dacă vreți să memorați o melodie, citiți versurile de câteva ori seara, înainte de somn, se implementează. ”Tatăl Nostru” se spune seara. De ce? S-a implementat în creier. Este foarte interesant. A doua zi, le aveți pe toate în memorie”, a subliniat Vlad Ciurea.

”E bine să te rogi și să mulțumești”

”Rugăciunea este făcută, pe de o parte, să te apropie de Dumnezeu, iar pe de altă parte e ca și cum te-ai curăța. Este bine să te rogi și să și mulțumești. Amândouă sunt binevenite.

Când fac o operație mai deosebită, de ce să nu spun și în suflet și cu vorbe: Doamne, ajută-mă! Este atât de frumos. Mai este ceva: să nu înjuri. Eu știți că nu știu să înjur?”, a mai spus Vlad Ciurea.

Citește și

Lacul Vulturilor din județul Buzău, făcut celebru de Alexandru Vlahuță