Becali către Andone: ”Vii să mă ajuți?”

Gigi Becali l-a ofertat pe unul dintre antrenorii care au luat titlul cu Dinamo. Ioan Andone a fost dorit de patron pe banca FCSB, dar mutarea nu s-a mai realizat.

Gigi Becali este unul dintre patronii cu care nu se lucrează uşor. Antrenorii ajunşi la FCSB îşi asumă faptul că patronul dictează echipa şi schimbările, iar intervenţia lor este una limitată.

”Puteam să lucrez cu el”

În urmă cu câţiva ani, Gigi Becali a negociat cu antrenorul care a luat titlul cu Dinamo în 2004, Ioan Andone. Tehnicianul a vorbit la ”Fanatik Superliga” despre oferta pe care i-a făcut-o patronul FCSB pentru a prelua echipa.

“El mi-a spus: «Vii să mă ajuţi la Steaua?». Acum vreo 4-5 ani cred. Înainte să fiu la Voluntari. Şi îmi spune după aia, nu trec 30 de secunde: «Nu te pun, mă, eşti prea dinamovist!». Serios mi-a spus.

I-am spus să se mai gândească, dar tot el şi-a răspuns după aia. Puteam să lucrez cu Gigi Becali, sigur. Foarte simplu. Cum a lucrat Hagi, Piţurcă, Olăroiu, foarte simplu. Lucrurile sunt simple: nu îmi faci echipa”, a povestit Andone.

Relaţie strânsă de prietenie

Între Gigi Becali şi Ioan Andone există o strânsă relaţie de prietenie. Fostul antrenor al celor de la Dinamo a fost unul dintre oamenii cu care Gigi Becali s-a sfătuit în trecut cu treburi legate de fotbal.

Dinamo a cucerit ultimul titlu de campioană a României în 2007, fiind antrenaţi de Mircea Rednic. Ioan Andone, cu trei mandate în Ștefan cel Mare, a adus titlul în “Groapă” trei ani mai devreme, în 2004. “Câinii” sunt acum în play-off-ul din Liga 2 şi luptă la promovarea în elită.

Citește și

Călătorie de un an în jurul lumii cu o navă de croazieră