--> -->

Becali: ”Am vorbit cu Lucescu, gata, de joi”

Anunțul serii în Liga 1 a fost făcut de Gigi Becali, patronul FCSB!

El a precizat că va negocia cu Sergiy Sydorchuk (30 de ani, mijlocaș defensiv), căpitanul lui Dinamo Kiev, și cu alți doi fotbaliști de la Șahtior, Taras Stepanenko (32, închizător) și Sergiy Kryvtsov (31, stoper) pentru un contract până la finele sezonului. Cel mult doi dintre ei ar putea fi înregistrați la LPF de roș-albaștri și ar deveni automat titulari.

La rugămintea lui Mircea Lucescu, FCSB a acceptat să cazeze echipa U19 a celor de la Dinamo Kiev, care va disputa în România meciul cu Sporting din ”optimile” UEFA Youth League. Pe lângă jucătorii U19, la baza FCSB vor ajunge și 3 vedete din fotbalul ucrainean, tot prin intermediul tehnicianului de la Dinamo Kiev.

Ce spune legile și regulamentele

În timpul legii marțiale, bărbații între 18 și 60 de ani sunt obligați să rămână în țară, excepție făcând cei care au minimum trei copii. Sydorchuk, Stepanenko și Kryvtsov au toți cel puțin 3 copii, astfel că au putut părăsi Ucraina.

În contextul războiului din Ucraina, jucătorii din țara vecină NU mai sunt considerați extracomunitari și pot semna ”la liber” cu cluburile din România până în vară.

Deși Gigi Becali a anunțat că toți 3 pot semna, noul regulament FIFA prevede că o echipă poate aduce cel mult doi jucători din Ucraina.

Ce-i recomandă

Becali a precizat inițial că ar putea să-i transfere pe toți cei 3 jucători despre care i-a spus Mircea Lucescu. Derogarea FIFA pentru fotbaliștii din țara vecină prevede însă că un club poate legitima până la vară numai doi astfel de fotbaliști.

Astfel, cum doi dintre cei 3 evoluează pe același post, adică în fața apărării, Becali va trebui să aleagă unul dintre ei, întrucât roș-albaștrii evoluează cu maxim un mijlocaș defensiv în teren. Cel mai probabil, îl va alege pe elevul și căpitanul lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev, Sydorchuk, mai bine cotat.

Fundașul central de la Șahtior, Sergiy Kryvtsov, ar fi al doilea ucrainean transferat de FCSB până la vară. El ar putea acoperi o zonă sensibilă a vicecampioanei și ar face echipă în centrul apărării cu Vinicius.

Cum ar putea arăta FCSB cu aceste două transferuri: Târnovanu – V. Crețu, KRYVTSOV, Vinicius, Radunovic – Olaru, SYDORCHUK, Fl. Tănase – Cordea, Mamut, Oct. Popescu

”De joi sunt la antrenamente”

”M-a sunat Mircea Lucescu și m-a rugat dacă putem și avem posibilitatea să găzduim echipa de tineret a lui Dinamo Kiev. Mi-a spus și de 3 jucători care să se antreneze la noi, jucători din echipa națională a Ucrainei. Am spus da, am zis că nu vreau bani, vreau să ajut”, a declarat Becali în emisiunea ”Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

A detaliat: ”E posibil ca acest favor să se întoarcă printr-un contract pe două luni cu acești 3 jucători, căpitanul de la Dinamo Kiev și cu încă doi jucători de la Șahtior, care stau acum în Pipera, pentru că ei au putut să plece, au 3 copii și nu erau forțați să rămână în Ucraina.

De joi se vor antrena cu echipa noastră. Ăștia 3 vor să se antreneze cu noi. Dacă vor să se antreneze, nu e mai bine să se antreneze și în meci? Mircea Lucescu mi-a zis că vor. Se antrenează cu noi, dar vor juca și meciuri oficiale. Mâine dimineață vine Mircea cu băieții ăștia 3, la 10:00, mă iau de acasă, mergem la bază, să vadă baza. Nu le dau niciun salariu. Ei sunt de acord, să joace meciuri oficiale, să se pregătească. Semnează pe două luni!”.

”Poate semnăm doar cu doi dintre ei, vom vedea. Dacă vin, vor să joace, e clar. Ei de-asta vin. Dacă nu-i semnăm, atunci eu îi las să se antreneze și gata. Dacă nu vor să vină să joace, asta e”, a mai zis el.

Citește și

Arafat: ”S-ar putea prăbuși”. Detalii Prosper