--> -->

Beatrice Mahler avertizează: ”Multe cazuri”

Primăvara începe să-și intre în drepturi din această săptămână, meteorologii au transmis că vor fi temperaturi de 18-19 grade Celsius, dar doctorii ne readuc aminte de eventuale pericole care ne pasc.

”Europa de Vest se pregătește de valul 6”

Beatrice Mahler, manager al Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, avertizează că pandemia de Covid-19 nu a dispărut și că, deși se observă că infectările au intrat pe o pantă descendentă, Europa de Vest se pregătește pentru valul 6.

Europa de Vest se pregătește pentru valul 6 al pandemiei, avertizează Beatrice Mahler.

Tototdată, Beatrice Mahler sfătuiește populația să nu renunțe la vaccinarea anti-coronavirus, pentru a preveni îmbolnăvirea de SARS-COV2 sau dezvoltarea unei forme severe. Asta deoarece în spitalele din România se prezintă pacienți infectați.

”În ultima săptămână lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort. Deocamdată lucrurile nu sunt în acel moment.

Europa de vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic, pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an. La noi cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin”, a declarat Beatrice Mahler, la B1 TV.

Care este situația în România

De altfel, managerul Institului ”Marius Nasta” a mai spus că sunt și cazuri de pacienți români depistați cu Omicron 2, dar că nivelul de contaminare nu este unul alarmant.

”Variantă mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant”, a mai transmis Beatrice Mahler.

Situația cazurilor de coronavirus în România, conform ultimului bilanț transmis de autorități

Între timp, ultimul bilanț al cazurilor de coronavirus, transmis de Ministerul Sănătății, arată 2.241 noi persoane confirmate pozitiv, 464 persoane pe paturile de la Terapie Intensivă și 16 decese.

De altfel, tot conform ultimului bilanț național al pandemiei, s-au efectuat 7.754 teste RT-PCR și 10.351 de teste rapide antigen.

Citește și

Cine i-ar putea lua locul lui Putin. Presiuni