--> -->

Salvează Uhrin un fotbalist plătit degeaba?

Dinamo se confruntă cu situații ilare. După ce s-au ”jucat” cu preparatorul fizic, drept dovadă roș-albii nu stau în picioare pe final de meci sau se accidentează unul după altul, iată o altă speță.

Așa cum vă anunțam zilele trecute, clubul din Ștefan cel Mare este nevoit să plătească lunar câte 4.000 de euro unui jucător care pontează când vrea la ședințele de pregătire, dar nu intră în planurile antrenorilor, indiferent cum s-ar numi ei!

Și mai ține și un loc ocupat pe lista roș-albilor pentru LPF.

Pe ”modelul Filip”

Nikolaos Kairnourgios, 23 de ani, a fost adus în timpul mandatului lui Mircea Rednic, la solicitarea specială a „Puriului”. A semnat un contract valabil până în iunie 2022, iar după plecarea lui Rednic nici nu s-a despărțit de Dinamo, nici nu a fost luat în calcule pentru jocurile din 2022.

Dusan Uhrin a rămas să studieze „opțiunea Kainourgios”, mai ales că grecul este angajatul grupării și Dinamo se confruntă cu mari probleme de lot în startul play-out-ului.

„Câinii” nu s-au despărțit nici de Steliano Filip, care a stat multă vreme în afara lotului, nu s-a transferat în străinătate, a revenit la antrenamente, iar acum este titular.

”Piatră de moară”

Ca să nu aibă probleme cu obținerea licenței sportive, să mai aibă alt proces pe cap, cum este cazul cu Gluhakovici, care a deschis acțiune contra clubului, bucureștenii îl țin pe apărător angajat.

Însă nu-l folosesc, deși etapa trecută, la 0-0 cu Sepsi, Uhrin a trebuit să apeleze la varianta Gabriel Moura în stânga defensivei, Moura fiind om de bandă dreaptă. Asta în condițiile în care Steliano Filip a fost „urcat” mijlocaș, iar Andrei Radu a fost răcit și n-a putut evolua.

”Este o piatră de moară pe grumazul echipei, pe care o târâm de gât. Nu poate fi în lot, nu este apreciat din punct de vedere sportiv, nu își dorește să plece”, a explicat Răzvan Zăvăleanu la Radio Dinamo luna trecută.

Timpul trece, leafa merge

Și fotbaliștii dinamoviști sunt stupefiați de situația creată în jurul fotbalistului elen. „Vine când vrea, practic, e de capul lui. Nu-i interzice nimeni să sosească la Săftica, cu toate că în cea mai mare parte se antrenează separat. Oricum, pontează ziua de lucru, timpul trece, leafa merge. Ultima oară a fost joi la Săftica”, au reacționat elevii lui Uhrin.

La începutul lui 2022, Kainourgios i-a anunțat pe conducătorii clubului că este în tratative avansate cu un club din străinătate și va pleca din România. La acel moment, el se antrena separat cu Marko Nunici, care s-a transferat ulterior în Cipru. Grecul însă a rămas, va trebui să fie plătit în continuare. z

Șapte meciuri a adunat Kainourgios pentru Dinamo în toamna lui 2021, 497 de minute în total.

Citește și

Rafila vizavi de noi restricții: ”Nu exclud”