--> -->

Bătăi de cap pentru Victor Pițurcă! Va ajunge iar la DIICOT

Victor Pițurcă n-are parte de liniște în acest început de an.

ProSport a aflat că DIICOT Craiova îi va audia astăzi de la ora 13:00 pe ex-selecționer, dar și pe Claudia Pițurcă, şi pe Mihai Naboiu (ginerele lui Pițurcă) pentru cumpărarea stadionului Extensiv.

Context

Stadionul Extensiv, construit de fraţii Eugen şi Nicu Mihăilescu în 1998 cu o investiţie de 978.000 de dolari, a fost scos la licitaţie pentru a acoperi prejudiciul produs bugetului de stat de proprietarii complexului din Craiova.

Potrivit Mediafax, arena care aparține firmei Extensiv SRL, aflată în procedură de faliment, a fost achiziționată pe 12 noiembrie 2021 de S.C. AGROFERT LAND INVEST SRL la un preţ de numai 60 euro/mp, iar statul şi creditorii firmei falite reclamă că au fost păcăliți.

Recent, Victor Pițurcă a fost acuzat și reținut de către DNA de cumpărare de influență, iar prin acest contract fiul său ar fi încasat aproximativ 2.2 milioane de euro.

Riscă 7 ani în alt dosar: ”N-am nicio vină”

Cei doi au fost audiați de către DNA și puși sub control judiciar, ia fostul selecționer, dacă va fi găsit vinovat, poate risca până la 7 ani de închisoare.

În cursul zile de 8 februarie, Tribunalul București i-a dat câștig de cauză lui Victor Pițurcă, acestuia ridicându-se măsura controlului judiciar.

”Am fost acuzat de cumpărare de influență, cea mai penibilă acuzație care mi se putea aduce. Cei care m-au acuzat de acest lucru m-au făcut să par în ochii opinie publice ca fiind bandit și escroc. În plus, vă imaginați la ce a fost supusă familia mea în toate aceste zile.

Această victorie, decizia de a-mi fi revocată măsura controlului judiciar, adică de a-mi fi redată libertatea sută la sută, e foarte normală, fiindcă judecătorul a înțeles exact cazul, în urma explicațiilor pe care le-am dat, atât eu, cât și avocații mei.

Iar această decizie arată opiniei publice că eu n-am nici o vină în acest dosar”, a spus Victor Pițurcă, conform GSP.ro.

Citește și

Petre Daea, despre reducerea consumului de carne impusă de Uniunea Europeană: ”Mâncăm ce am mâncat dintotdeauna”