Băsescu: ”Rusia un stat terorist!”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a avut o opinie extrem de vehementă, după o serie de alte comentarii acide la adresa lui Vladimir Putin.

Ultima părere expusă pe Facebook este virulentă. Băsescu îi face un rechizitoriu dur lui Putin.

Rusia un stat terorist!

“Bătăuşul de la Kremlin”, suferind grav de un sindrom al puterii discreţionre, crede că poate reface defunctul URSS, îngenunchind din nou popoare libere ce doresc să trăiască în ţări suverane şi independente şi guvernate de valori europene.

Republica Moldova are parte din teritoru ocupat de “trupe de menţinere a păcii” ale Federaţiei Ruse care de fapt susţin regimul separatist din Transnistria.

În Georgia armata rusă a ocupat în 2008 provinciile Aphazia şi Osetia de Sud.

În Ucraina, armata rusă a ocupat încă din 2014 Crimeea şi parte din regiunile Donekc şi Lugansk unde, Rusia susţine regimuri separatiste”, a scris fostul șef al statului român pe Facebook.

”Bătăușul de la Kremlin”

”Acum câteva zile, “Bătăuşul de la Kremlin” a anunţat şi a trimis “trupe de menţinere a păcii” sub bombele cărora sunt ucişi mii de ucraineni, copii, femei, bărbaţi iar zeci de mii de femei şi copii se refugiază în ţările vecine abandonându-şi căminele.

“Trupele de menţinere a păcii” trimise în Ucraina supun populaţia acestei ţări unui genocide ordonat de Putin.

Putin a făcut din Federaţia Rusă un STAT TERORIST, iar el este şeful suprem şi autoritar al acestui stat”, a conchis Băsescu.

Citește și

Chirilă despre Zelenski: ”Rolul vieții”