Băsescu e dur cu Orban: “Hasta la vista, baby!”

Traian Băsescu pune presiune pe guvernul condus de Ludovic Orban, într-un moment în care România se confruntă cu un număr tot mai mare de infecții cu noul Coronavirus. Fostul președinte îi transmite Premierului să facă tot posibilul pentru a lua măsurile necesare pentru ca situația să nu devină dramatică.

Băsescu a scris pe Facebook un text adresat lui Ludovic Orban, cu un titlu elocvent: “Dragă Orban, călătorului îi șade bine cu drumul…”

“Ai deci și un Tratat Interguvernamental și o Decizie a Parlamentului European și a Consiliului, privind amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate. Așadar, ai toate instrumentele legale să acționezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19. Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai.

Tu și guvernul dispuneți de toate mijloacele legale pentru protejarea propriului popor de epidemii și pandemii și în același timp aveți obligații majore față de comunitatea internațională. Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populația țării. Acționează! Dacă nu, ”hasta la vista, baby”! Vezi titlul”, a scris Băsescu.

Discuțiile despre legea izolării și carantinării se vor relua azi în Comisia Juridică. Ar fi trebuit să se încheie săptămâna trecută, dar cei de la PSD au cerut amânarea.

“Am rugat Guvernul ca până luni să ne ofere o fundamentare din practica europeană, cum se întâmplă în Germania, în Austria, în Spania, în Italia, pe internarea obligatorie şi pe detaşarea obligatorie a medicilor. De asemenea, am cerut Ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect pentru a arăta foarte clar dacă actul normativ corespunde legii fundamentale din România şi practicii CEDO în această materie. Am cerut un aviz şi de la CSM pentru că în mod cert proiectul elaborat de Guvernul Orban nu are avizul CSM, deşi pentru a respecta decizia CCR este nevoie de o procedură detaliată de contestare la un judecător”, a declarat PSD-istul Robert Cazanciuc.

Citește și

Buget uriaș de salarii la Primăria București. Vezi cât de mare e suma

No Comments Yet

Comments are closed