--> -->

Bănel Nicoliță, mărturisire înfiorătoare: ”Am vrut să mă omor după acel moment”

Bănel Nicoliță, fostul mijlocaș al Stelei, a rememorat autogolul cu Real Madrid de acum 16 ani, de pe ”Santiago Bernabeu”, scor 0-1.

Acesta a dezvăluit în cadrul emisiunii””Prietenii lui Ovidiu”, pe site-ul www.gsp.ro, gândurile pe care le-a avut după acel meci și cum l-au susținut cei din echipă.

A fost istoric, dar în sens negativ

În 2006, Steaua revenea în grupele Ligii Campionilor după 10 ani de absență. ”Roș-albaștrii” au făcut parte dintr-o grupă de foc cu Real Madrid, Lyon și Dinamo Kiev. După 3 puncte obținute în primele 3 partide, Steaua lui Cosmin Olăroiu mergea pe ”Santiago Bernabeu” pentru returul cu Real Madrid.

Campioana României a rezistat în capitala Spaniei până în minutul 70, când Bănel Nicoliță a trimis balonul spre propria poartă fără să se uite.

Cornel Cernea se afla însă în cealaltă parte, iar mingea a intrat în poartă. La Real Madrid au evoluat atunci jucători ca Iker Casillas, Roberto Carlos, Sergio Ramos, Raul, Fabio Cannavaro, Ruud van Nistelrooy, David Beckham sau Ronaldo.

Bănel Nicoliță: ”Nu mi-a reproșat nimeni nimic”

– Bănel, nu pot să nu te întreb de autogolul cu Real Madrid.
– Am văzut acum, când și-a dat Găman autogol, săracu’… Am fost cu el la națională, e un băiat super, de nota o mie, îl pui la suflet. Mi s-a rupt sufletul când și-a dat autogol. M-am văzut parcă pe mine, dar eu am dat pe Bernabeu! Așa a vrut Dumnezeu, să fiu marcator pe Bernabeu. La 1-0 au avut penalty și l-au ratat. Se făcea 2-0. Mai spunea după cineva de Bănel?

– Probabil că nu.
– Așa a vrut Dumnezeu! Atunci voiam să mă omor! A doua zi căutam să… Aveam așa, toate nebuniile. Chiar m-am gândit. A fost o onoare să joc contra unor asemenea jucători, sunt mulți care n-ajung nici să plătească un bilet. Unul care muncește e normal să greșească. Au dat alții în finale de Champions League. Mi-a fost foarte greu atunci, dar nu mi-a reproșat nimeni nimic niciodată!

Citește și

Ce avere a strâns Alexandru Arșinel