--> -->

Azi, Elena Udrea află dacă va fi extrădată în România. La Sofia este judecată contestația fostului ministru

Elena Udrea, fostul ministru al turismului, află marți, 10 mai, dacă va fi extrădată în România. Totul va fi decis de judecătorii Curții de Apel de la Sofia.

O adevărată telenovelă

O nouă zi extrem de importantă pentru fostul ministru al turismului, Elena Udrea. Marți, la Sofia, aceasta va apărea din nou în fața magistraților bulgari.

Telenovela aventurii Elenei Udrea pe tărâm bulgar se poate încheia în cursul acestei zile.

Condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, aceasta află marți, 10 mai, dacă va fi extrădată în România. Totul depinde de judecătorii Curții de Apel de la Sofia.

Care sunt variantele

Pe de o parte, putem vorbi de decizia de a o extrăda pe Udrea în România. În aceste condiții, conform acordului cadrului european, Bulgaria are la dispoziție 10 zile pentru trimiterea Elenei Udrea în România.

În schimb, s-ar putea ca judecătorii să considere că Elena Udrea nu trebuie să fie extrădată în țara noastră. În acest caz, ea va fi liberă să plece oriunde.

Se va confrunta cu un nou dosar în cazul revenirii în țară

O decizie de extrădare ar fi catastrofală pentru Udrea. Și asta pentru că, între timp, magistrații din București vor să o audieze într-un alt dosar, în care este acuzată de spălare de bani și trafic de influență.

Vorbim de dosarul Hidroelectrica. În această speță, luni, un judecător de la Curtea de Apel București (CAB) a demonstrat că autoritățile din România nu cunosc nici în prezent cu exactitate locul unde se află în detenție Elena Udrea în Bulgaria.

Dat fiind acest aspect, CAB a anunțat că va emite un ordin european de anchetă, în vederea identificării locului din Bulgaria unde este deţinută Elena Udrea, pentru ca aceasta să fie audiată în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor, în legătură cu suma de 5 milioane de dolari primită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Din informațiile care se cunosc, Udrea se află în arest preventiv la Blagoevgrad și acest mandat european le permite judecătorilor ca, în momentul în care știu unde se află Elena Udrea, să o poată audia, să facă o solicitare către autoritățile din țara respectivă și să efectueze audierea prin videoconferință.

Toată această situație se poate schimba în funcție de decizia judecătorilor de la Sofia. Dacă va avea loc extrădarea Elenei Udrea în România, aceasta va fi încarcerată.

Citește și

Uluitor! Șefii Stelei au fost la FRF și spun că vor juca barajul pentru Liga 1: ”Ministrul Dîncu ne-a zis asta”