--> -->

Avocatul lui Mario Iorgulescu: ”Trei instanțe din Italia spun că el nu poate fi încarcerat”

Unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, Virgil Boglea, susține că hotărârea judecătorilor români, de a-l condamna definitiv pe clientul său la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, nu are temei legal și că apărarea pregătește căi de atac excepționale, inclusiv un proces la CEDO.

Probleme la cap

Avocatul spune că Mario Iorgulescu suferă de grave afecțiuni psihice și că nu poate suporta consecințele procesului.

„Din punctul de vedere al apărării, procesul trebuia rejudecat. Sunt lucruri care exced procedurile legale și un proces legal echitabil”, a declarat avocatul, conform sursei citate.

„Ne vom adresa organismelor abilitate, nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile. Sunt în pregătire și căi de atac extraordinare, ne gândim și la CEDO.

Momentan, nu am luat o decizie”, a reacționat reprezentantul lui Mario Iorgulescu, conform GSP.ro.

”El este internat acum”

„S-au pronunțat 3 instanțe de pe teritoriul Italiei, care spun că (n.r. – Mario Iorgulescu) nu poate fi încarcerat, fiind bolnav, adică sunt 3 hotărâri în acest sens. Nu e un lucru inventat de avocați, de familie.

E un lucru certificat de o instanță, de experți în domeniu.

Italia, stat european, spune că o asemenea persoană nu poate fi supusă acestor rigori. De altfel, și Tribunalul Ilfov a admis, prin recunoașterea hotărârii din Italia, că (n.r. – Mario Iorgulescu) suferă de afecțiuni psihice grave, s-a emis și un certificat de handicap. El este internat acum”, mai spune Virgil Boglea.

Citește și

Victor Pițurcă despre fiul său cel mare, Alexandru: ”Unde merge, femeile sunt grămadă! Ce au găsit la el?!”