Avertismentul lui Arafat: “De noi depinde”

Raed Arafat le transmite românilor să respecte cu mare strictețe regulile de distanțare socială, prevăzute pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus. Altfel, s-ar putea ajunge din nou la restricții severe.

“La acest moment nu s-a pus în discuție acest subiect, dar ce pot să spun este că totul depinde de noi. Lucrăm împreună și lucrăm foarte atent. Împreună putem să prevenim o situație care să ne ducă către măsuri drastice, să zicem. Dar astfel de măsuri pot fi luate, iarăși, în zone izolate, pe alocuri. Trebuie să înțelegem că noi, cu toții, avem un rol major în a preveni necesitatea unor astfel de măsuri. Nimeni nu poate să spună că sută la sută nu, dar noi sperăm să nu ajungem în această situație”, a declarat Arafat la Sănătatea.TV.

Secretarul de Stat este îngrijorat de apropierea sezonului gripelor, dar are și soluția la îndemână. “Este o realitate, deci este posibil să avem un impact având și gripă sezonieră și SARS-CoV-2. Dar, în același timp, trebuie să înțelegem că dacă purtăm mască impactul gripei sezoniere ar putea să scadă. Dacă ne vaccinăm, scade și mai mult acest impact. Noi am insistat în această perioadă ca populația să se vaccineze împotriva gripei sezoniere sau împotriva virusului care o cauzează astfel încât să reușim să stopăm măcar o parte din problema cu care ne confruntăm în timpul iernii”, a completat Arafat.

Citește și

După ”panaramă”, Nicușor Dan o nouă remarcă la adresa Gabrielei Firea: ”Elena Ceaușescu”

No Comments Yet

Comments are closed