Autubuze noi, hibrid, pentru o nouă linie în București. Când vor fi livrate ultimele vehicule, cât a costat ”afacerea”

Probabil, le-ați observat pe străzile Capitalei sau ați circulat cu ele, de sâmbătă încă o linie de transport în comun beneficiază de autobuzele hibrid Mercedes Citaro. A sosit o nouă tranșă de vehicule, au apărut deja pe traseu. Primăria Capitalei a achiziționat aceste mașini anul trecut, mai exact 130 de bucăți.

Gabriela Firea a făcut anunțul, bucureștenii au observat, sau circulat, cu noile autobuze pe traseul liniei 123, care face legătura între zona Titan și Gara de Nord. ”Sunt 14 autobuze ce vor circula pe traseul liniei 12, în prezent, autobuzele hibrid se mai află în circulaţie şi pe liniile 133, 131, 105 și 178. În luna octombrie urmează să sosească un lot de 29 de autobuze, iar în noiembrie încă 11, finalizându-se, astfel, livrarea celor 130 de autobuze hibrid.

Autobuzele ultramoderne sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real”, a anunțat fostul primar al Bucureștiului pe Facebook.

Autobuzele au o capacitate de până la 107 de pasageri, 27 aşezaţi şi 80 în picioare. Autobuzele respectă normele de poluare fonică, valoarea nivelului sonor în mers fiind mai mica de 77 dB(A). Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro hibrid au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.

De astăzi, încă o linie de transport beneficiazā de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid! A sosit o nouă tranşā de…

Publicată de Gabriela Firea pe Sâmbătă, 10 octombrie 2020

Citește și

Cine va juca la București, după eliminarea României din drumul spre Euro. Sumă uriașă pierdută

No Comments Yet

Comments are closed