Wave Resort

AUR, reacție dură după gestul tricolorilor la meciul cu Anglia: ”Viețile românilor nu contează?”

Mișcarea ”Black Lives Matter” a devenit o modă în rândul sportivilor, mai ales în cazul competițiilor televizate. La fel s-a întâmplat și înaintea meciului dintre Anglia și România, scor 1-0, când aproape toți jucătorii celor două naționale au îngenuncheat pe teren, în semn de solidaritate cu această mișcare și împotriva rasismului.

Doar că Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu au fost singurii fotbaliști ce n-au acceptat să îngenuncheze, gestul lor fiind apreciat de unii și criticat de alții.

Bineînțeles, au urmat reacții vizavi de acest gest, mai ales că această mișcare a fost folosită și în scopuri politice. Printre cei care i-au aplaudat public pe cei doi ”tricolori” s-a numărat și partidul AUR, alianță care promovează naționalismul extrem și care are politicieni în parlament.

”O națională în genunchi, la propriu și la figurat: obișnuiți să îngenuncheze în fața adversarilor, jucătorii echipei naționale de fotbal au mers astăzi și mai departe, luând decizia de a îngenunchea la propriu, luând astfel parte la campania corect politică a stângii globaliste #blacklivesmatter.

Oare acești pseudo-«atleți ai luptei anti rasiste» ar reacționa în vreun fel dacă le-ar fi solicitat să facă același gest pentru Mihai Spătaru (șoferul de TIR ucis în Franța) sau pentru Barbu Zaharia (bărbatul ucis de polițiști în Pitești)? Viețile românilor nu contează?!”, a fost mesajul postat de AUR pe contul de Facebook al partidului.

”Doar doi tricolori cu coloană vertebrală au refuzat participarea la această farsă: Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu. Respect lor!”, a scris AUR în secțiunea de comentarii de la postarea respectivă.

Nicolae Stanciu a explicat imediat după meci de ce a refuzat să îngenuncheze: „Am făcut același lucru și cu echipa mea, cu Slavia, când am jucat, în sferturile Europa League, cu Arsenal. Mi se pare normal să fac acest lucru pentru colegul meu, Kudela, care a fost suspendat după meciul cu Rangers, fără niciun fel de probă. Așa că am decis să nu mă pun în genunchi”.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Cele mai interesante trasee din Făgăraș