Au fugit din carantina din Italia, deși aveau coronavirus. Ce riscă 20 de români prinși de carabinieri

Au fugit din carantina în care erau plasați Italia, deși erau infectați cu noul coronavirus, ignorând cu desăvârșire restricțiile, iar acum riscă pușcăria! 20 de cetățeni români plecați la muncă în Italia au încălcat regimul de carantină, potrivit gazetaromaneasca.com.

Potrivit articolului 260 din textul consolidat al legilor sanitare, orice persoană care încalcă ordinul emis legal pentru a preveni răspândirea unei boli infecțioase este pasibilă de închisoare de la 3 la 18 luni și poate primi o amendă cuprinsă între 500 și 5.000 de euro. Toate cele 20 de persoane au fost depistate pozitiv cu cel puțin un test COVID-19, motiv pentru care ar fi trebuit să rămână în izolare în spațiile puse la dispoziție de angajatorii agricoli.

Printre suspecți se numără și un bărbat de 34 de ani plasat în carantină alături de angajatorul său din Sluderno, după ce a fost diagnosticat cu virusul SARS-COV-2. Deși i s-a interzis să părăsească locuința, fiind parțial contagios, a fost depistat ulterior într-o dubiță plină cu pasageri care se îndreptau, cel mai probabil, spre România!

De asemenea, carabinierii Sesto au denunțat un pensionar de 72 de ani, care se afla la volanul autoturismului personal, în loc să fie în izolare la domiciliu. Acesta a fost oprit din greșeală la un punct de control din Anderter, între localitățile Sesto și San Candido.

Citește și

ULTIMA ORĂ Ionuț Lupescu va merge la Federația din Arabia Saudită!

No Comments Yet

Comments are closed