--> -->

Au fost prinși tâlharii care i-au furat lui Cosmin Olăroiu ceasul Richard Mille, pe stradă, la Milano. Ceas de un milion de euro!

Poliția a arestat doi cetățeni francezi în vârstă de 34 și 35 de ani și o femeie cetățean marocan de 42 de ani, suspectați că au furat la Milano două ceasuri extrem de scumpe, pe stradă, direct de la mâinile proprietarilor.

Unul dintre ele este cel de care a fost jefuit Cosmin Olăroiu, pe 30 august 2021, scrie cotidianul La Repubblica.

Românul a fost primul jefuit

Cei trei fac parte dintr-o bandă organizată, alături de un alt bărbat francez care e dat în urmărire generală, se arată într-un comunicat al poliției milaneze. Banda a reușit să jefuiască de ceasurile scumpe un turist libian de 43 de ani, pe 1 august 2022, și unul român, pe 30 august 2021. De la ambii au fost furat cu violență, direct de pe mână, câte un ceas scump Richard Mille.

Primul jaf în ordine cronologică este cel căruia i-a căzut victimă Cosmin Olăroiu, conform datei oferite de poliția italiană, locului în care a avut loc tâlhăria, via della Spiga, și marca ceasului.

Ediție limitată

La momentul jafului, apropiați ai antrenorului român de fotbal au spus că ceasul ar valora în jur de 180.000 de euro, dar presa italiană scrie acum că e vorba despre unul dintre cele „doar cinci exemplare în ediție limitată” Richard Mille model 011, în valoare de aproximativ un milion de euro.

În noiembrie 2021, Olăroiu și-a recuperat ceasul, care a fost găsit în Emiratele Arabe Unite.

„Ceasul a fost vândut ilegal de mai multe ori în toată Europa, înainte de a ajunge în cele din urmă la Dubai, unde a fost recuperat de Departamentul General de Investigații Criminale”, se arată în comunicatul poliției din Dubai.

Date despre al doilea ceas

Cel de-al doilea ceas furat de bărbații arestați acum e tot un Richard Mille, model RM11-02, cu o valoare estimată la peste 400.000 de euro. În seara zilei de 1 august 2022, în timp ce libianul de 43 de ani se plimba pe străzile din centrul orașului Milano, pe via Morrone, a fost prins de braț de un bărbat care, după ce a reușit să-l arunce la pământ, i-a furat ceasul.

Cercetările efectuate de polițiștii Brigăzii Mobile, pornind de la vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere video, au permis să se înțeleagă cum tâlhăria nu a fost un act improvizat, ci rezultatul unei planificări coordonate, cu alți trei subiecți, doi bărbați și o femeie, exact cei arestați vineri.

Citește și

Iulia Albu a povestit cum a fost jefuită în toiul nopții: „Am dat explicații, în pijamale, ca să nu zic în bikini”