Atenție, dinamoviști! Ce a făcut CSA Steaua în meciul pentru locul 1 cu Poli Iași

CSA Steaua și Poli Iași au remizat, scor 2-2, în derby-ul rundei cu numărul 3 din play-off-ul ligii secunde.

Lume puțină

Partida cu Poli Iași a strâns puțin peste 2.000 de spectatori, printre ei și legendele Marius Lăcătuș, Adrian Bumbescu, Ștefan Iovan, Costel Gâlcă, Anghel Iordănescu, Victor Pițurcă sau Gabi Balint.

La fel ca runda trecută, „militarii” au început prost. Mihăescu a greșit imediat după fluierul de start, dar a fost salvat de Iancu. Goalkepeerul n-a mai avut ce face în minutul 13. Jakub Vojtus a fost scăpat din marcaj și a reluat imparabil din interiorul careului.

Daniel Oprița a remarcat haosul din defensivă. Și-a recunsocut greșeala, improvizația cu Mihăescu în centrul defensivei, și l-a înlocuit pe veteren cu Sabău.

Steaua a mutat liniile, a reușit să trimită mingea în plasă prin Chunchukov, la finalul primei jumătăți de oră de joc, dar reușita a fost anulată pentru un ofsaid milimetric. Atacantul bulgar a perseverat și a adus egalarea în minutul 45, cu o lovitură de cap.

Gafele au decis Steaua – Poli Iași

Partea secundă n-a mai avut același ritm. Gafele din cele două defensive au mai adus două reușite. Katanec, fundașul moldovenilor, a luftat și l-a lăsat pe Chipirliu singur cu portarul. Golgeterul Stelei n-a ratat.

Oprița a zâmbit cu jumătate de gură. Chunchukov și puștiul David Matei, devenit titular la 16 ani, au părăsit terenul cu probleme medicale. Semne proaste înaintea derby-ului cu Dinamo.

Când totul părea rezolvat, „vulpoiul” Vojtus a ieșit iar la rampă. În minutul 87 a trimis o lovitură de cap la colțul lung. A profitat de neînțelegea comică dintre portarul Iancu și fundașul Sabău, cei doi invitându-se reciproc să respingă, și a păstrat-o pe Poli Iași în fruntea play-off-ului.

Moldovenii au 44 de puncte, CSA Steaua cu unul mai puțin. Pe locul 3 este Oțelul – 39 de puncte, apoi Dinamo – 38 de puncte. Play-off-ul e completat de FC Buzău – 34 de puncte și Unirea Dej – 33 de puncte.

Citește și

Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară