Atacantul care semnează luni cu Dinamo. Șefii: ”Să-l vedem cu pixul în mână”

Dinamo a pierdut primul derby al anului, 0-3 cu FCSB, chiar pe propriul stadion, fiind în prezent la 10 puncte de FCU Craiova, prima formație pe care trebuie s-o depășească în tentativa de a se salva de la retrogradare.

Flavius Stoican a spus, printre altele, la finalul meciului: ”Am înțeles că luni vine un fotbalist de atac. Îl aștept”.

Conform GSP, respectivul este Desire Segbe Azankpo, în vârstă de 28 de ani, care ar fi ajuns la un acord cu gruparea din Ștefan cel Mare!

Azankpo, care în ultimii doi ani a evoluat în ligile inferioare din Franța, ultima oară la penultima clasată din Ligue 2.

Nu prea se omoară cu golurile

Azankpo a evoluat în ultima jumătate de an la USL Dunkerque, locul 19 din 20 în Ligue 2, eșalonul secund francez, echipă în tricoul căreia a înscris un singur gol în 16 meciuri.

Înainte de a evolua pentru USL Dunkerque, Azankpo a jucat pentru mai multe echipe din ligile inferioare din Franța (FC Villefranche, SAS Epinal, AS Pagny, Le Puy Foot, toate formații de amatori), dar a avut și experiențe în afara Hexagonului, la FK Senica (Slovacia) și Oldham Athletic (Anglia).

Cea mai bună perioadă a avut-o la FC Villefranche (Liga 3), pentru care a contribuit decisiv la 10 goluri în 23 de meciuri (de 6 ori a înscris, de 4 ori a pasat decisiv).

În naționala Beninului: un gol în 14 selecții

Desire Segbe Azankpo are 14 meciuri pentru prima reprezentativă din Benin, în tricoul căreia a debutat în mai 2014, la câteva zile după ce împlinise 21 de ani.

Ultima dată a apărut la națională în noiembrie 2021, când a prins 5 minute pe teren într-un meci cu Madagascar, câștigat de Benin cu 2-0.

Totodată, șefii lui Dinamo așteaptă contractul semnat până să considere mutarea perfectată, întrucât nu mai pun bază pe ce transmit agenții jucătorilor, ”fripți” în alte situații, inclusiv în cea cu Azankpo, care ar fi trebuit să ajungă în București de lunea trecută.

Citește și

Ministrul Muncii a lămurit dacă se majorează vârsta de pensionare: ”Asta ar trebui să ne preocupe”