Atac virulent asupra lui Orban după scandalul diplomatic: ”Un măscărici!”

Vă informam astăzi despre scandalul diplomatic româno-maghiar iscat de anumite declarații ale ministrului ungar de Externe, care vizau nu doar pe ambasadorul nostru de la Budapesta. Detalii puteți citi aici! Guvernul României și în special premierul Ludovic Orban a fost pus la colț de diverși oameni politici și de cetățeni, pentru lipsa de reacție.

După ce în prima parte a zilei a avut un discurs dur împotriva lui Ludovic Orban, pe seară, tot pe Facebook, președintele ProRomânia, Victor Ponta, a revenit cu un alt atac! Fostul premier a folosit cuvinte grele la adresa actualului prim ministru. ”Lucovid Orban este doar un măscărici. Perfect pentru jocurile politice ale lui Viktor Orban, care chiar este premier și chiar nu-l interesează altceva decât interesul său propriu și al țării sale! Acum, măscăriciul de la București tace din gură când un ambasador al României este insultat! Având încă un măscărici la conducerea guvernului, se așteaptă cineva ca România să fie respectată?!”, a scris Ponta pe facebook.

Ministrul maghiar de externe, Szijjártó Péter, a publicat, sâmbătă, pe Facebook, un mesaj trimis de ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, mai multor ambasadori în care îi informează că o politiciană a opoziției maghiare a fost atacată și insultată. Timea Szabo a adresat în Parlament câteva întrebări la adresa guvernului Viktor Orban privind trimiterea de echipamente medicale maghiarilor din Ardeal și Ținutul Secuiesc, dar parlamentarii Fidesz nu au lăsat-o să își termine discursul.

Lazurca a ținut s-o consoleze pe Szabo. ”Obligația mea este să rămân în afara și deasupra competiției politice din Ungaria și am toate intențiile să să supun acestei reguli. În același timp, nu pot să abdic de la principiile fundamentale ale decenței umane și bunului simț. Vă rog să îmi permiteți să vă trimit acest modest semn al solidarității mele, odată cu cele mai bune urări” este mesajul trimis de ambasador doamnei. Apoi, ministrul ungar de Externe a lansat un atac virulent la adresa lui Lazurca.

”Probabil de aici nu se poate coborî mai jos. Este șocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român. Trebuie să înțeleagă limpede ca apa că maghiarii din afara granițelor sunt parte a națiunii maghiare. De aceea, și în viitor îi vom ajuta exact cum am făcut-o și până acum”, a scris Szijjártó Péter, printre altele. Timea Szabo l-a acuzat, ulterior, pe politicianul maghiar că mine, într-o declarație pe site-ul index.hu, referindu-se la faptul că ambasadorul român s-a referit la atacurile pe care ea personal le-a primit, nu la atacurile la adresa ei din Parlament.

Lucovid Orban este doar un mascarici – perfect pentru jocurile politice ale lui Viktor Orban ( care chiar este Premier…

Publicată de Victor Ponta pe Duminică, 26 aprilie 2020

Citește și

Cum pot intra sau tranzita cetățenii români Ungaria începând cu 24 aprilie

No Comments Yet

Comments are closed