Atac devastator al USR la PSD: “Otrăvesc și pârjolesc”

Partidul Social Democrat nu se lasă. Deși au apărut dovezi prin care chiar PSD nu dorea să mărească pensiile cu 40%, conform lui Orlando Teodorovici, pe atunci Ministru de Finanțe, fostul partid de guvernământ a votat reintroducerea creșterii punctului de pensie cu procentul decis anul trecut.

Cei de la Uniunea Salvați România au atacat dur decizia PSD.

“Devine clară strategia PSD de a pârjoli terenul și a otrăvi fântânile.

S-au întâmplat concret 3 lucruri majore:
1) S-a votat reintroducerea măririi punctului de pensie cu 40%.
2) S-a votat creșterea salariilor angajaților la stat. În perioada 2016-2019 cheltuielile de personal la stat au crescut deja cu 79%.
3) Culmea ironiei, domnul Teodorovici, ministru finanțelor PSD care a crescut datoria publică cu 31% în doar 3 ani, adică cu peste 60 de milioane de lei per zi de guvernare, a susținut un amendament prin care guvernul nu mai poate crește datoria publică peste 40% din PIB. Ca să înțelegem ce înseamnă asta, în prezent datoria publică este deja la 42.2% din PIB.

Practic PSD crește cheltuielile statului și nu-l lasă să se îndatoreze. Asta înseamnă că guvernul nu va avea altă soluție decât să crească taxele sau să scadă cheltuielile.

Ce înseamnă o asemenea creștere a cheltuielilor publice pentru o țară care trebuie să își revină dintr-un șoc economic masiv? Înseamnă creșterea taxelor, a împrumuturilor, a inflației dar, mai ales, înseamnă sărăcie. PSD vinde în campania electorală aceeași iluzie de 30 de ani: că putem să ne îmbogățim din pix. Nu se poate.

V-ați întrebat de ce 40%? De ce nu 400%? Dacă tot dăm din banii altora sume enorme fără acoperire, de ce nu? Răspunsul simplu este din pix. PSD știe că nu va mai fi la guvernare, așa că nu e problema lor.

Cel mai trist lucru este că tocmai persoanele pe care pretindem să le ajutăm, cei cu pensiile mici, o vor duce și mai greu. Toate aceste măsuri vin la pachet cu inflație și cu erodarea puterii de cumpărare, iar acest lucru îi afectează în primul rând pe cei cu veniturile mai mici. Degeaba îți crește pensia cu 40% dacă prețurile din jur cresc cu 80%, economia se prăbușește și copiii îți pleacă să muncească în alte țări care nu și-au omorât economia.

De ce face PSD asta? Din două motive. În primul rând, ca să puncteze electoral în campanie. PSD e în derivă și pierde puterea, iar asta este o strategie veche pentru a obține voturile celor mai vulnerabili. În al doilea rând, după patru ani de guvernare dezastruoasă pentru România, PSD știe că nu va mai ajunge la guvernare prea curând. Vor să compromită viitorul, pe principiul: după noi potopul.

Să nu uităm că PSD a avut ocazia să mărească pensiile. De altfel, a și făcut-o: a mărit pensiile speciale cu peste 74% în doar 4 ani de zile”, a scris Claudiu Năsui, deputat USR.

Citește și

Gabriela Firea despre Nicușor Dan: ”Oamenii de tip nou sunt mult mai murdari”

No Comments Yet

Comments are closed