Arhiepiscopia care a donat 242 de litri de sânge

Gesturi de suflet ale unor oameni pentru oameni. În pragul Crăciunului, Arhiepiscopia Dunării de Jos a făcut un gest de de solidaritate umană şi filantropie creştină ce nu poate fi convertit în bani.

Preoții, diaconii, călugării și cântăreții bisericești, alături de enoriași din Galați și Brăila, au donat 242 de litri de sânge în 12 campanii de donare. La îndemnul ÎPS Casian, oamenii respectivi au donat și plasmă autoimună care a vindecat zeci de oameni de virusul SARS-COV-2, susțin jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Oamenii Bisericii au transmis că vor să fie alături de enoriașii cu probleme, pentru a oferi viață. Mai întâi, pe 14 februarie, 80 de persoane din Protoieria Tecuci au mers la centrul de Transfuzie Sanguină și au donat sânge. Imediat după încetarea stării de urgență, când deplasările au fost limitate și chiar interzise, pe 20 mai, aceeași protoierie a mai dus alte 53 de persoane, cler și mireni, ca să doneze sânge.

La 15 iulie, tot din Protoieria Tecuci au donat sânge 30 persoane, pe 3 august, din Protoieria Galați au 12 persoane, pe 26 august, Protoieria Tecuci a adus alte 60 persoane, pe 27 august, la Brăila, Protoieria a adus 30 persoane. Campania a continuat și în toamnă. Pe 17 septembrie, 40 de persoane din Protoieria Însurăței au donat sânge, pe 22 septembrie, Protoieria Făurei a strâns 20 de persoane pentru donare, pe 23 septembrie, Protoieria Nicorești a venit cu 30 de persoane, pe 6 octombrie, Protoieria Tecuci, cea mai activă, a adus alte 80 persoane pentru ca pe 26 noiembrie tot 52 de preoți, diaconi și credincioși din aceeași protoierie să meargă să doneze sânge.

La o zi după Ziua Națională, 50 de persoane din Protoieria Brăila au donat ”viață”. În total, în 12 campanii de donare, 537 de persoane din Arhiepiscopia Dunării de Jos au donat, în plină pandemie, 242 litri de sânge, a transmis sursa citată.

Citește și

FOTO Dan Petrescu, aniversări la Dubai! Se pregătește să semneze un supercontract

No Comments Yet

Comments are closed