Arena Națională pe plus. Câți bani a produs în 2023

Primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, a dezvăluit recent că Arena Națională, cel mai mare stadion din țară cu o capacitate de peste 55.000 de locuri, a generat încasări foarte mari.

Național Arena a adus venituri substanțiale pentru Primăria Generală a Capitalei

Aproximativ un milion de euro din cele 39 de evenimente organizate în cursul anului 2023.

Stadionul, cunoscut ca fiind gazda celor de la FCSB și, ocazional, al lui Dinamo, pe lângă partidele formației naționale, a fost locul unor evenimente variate, de la meciuri de fotbal la concerte și festivaluri. Într-un bilanț realizat cu câteva zile înainte de încheierea anului, primarul Nicușor Dan a subliniat impactul pozitiv al diversității evenimentelor găzduite de Arena Națională.

Ce evenimente au mai fost: mari concerte

Cele 39 de evenimente includ 27 de meciuri de fotbal, majoritatea cu FCSB în calitate de gazdă, și alte evenimente notabile, precum cele două concerte ale trupelor Depeche Mode și Guns N’ Roses, care au avut loc în timpul verii.

Cu toate acestea, criticile au venit și din partea lui Gigi Becali, proprietarul echipei FCSB, care s-a plâns în repetate rânduri că fotbalul nu primește prioritatea cuvenită în fața evenimentelor culturale și de divertisment.

În ciuda acestor controverse, Nicușor Dan a subliniat că stadionul a contribuit semnificativ la bugetul orașului și că diversitatea evenimentelor a consolidat poziția Arena Națională drept epicentrul activităților culturale și sportive.

Citește și

Pavel Bartoș a fost operat. Acum merge în cârje: ”Până mă-nsor, trece!”