--> -->

Are informații despre cine va fi viitorul antrenor al lui Dinamo: ”El este”

Antrenorul Ovidiu Burcă, 43 de ani, a fost pus la zid de către suporterii ”câinilor” la primul său sezon ca tehnician în Liga 1, fanii trecând repede peste momentul promovării echipei în mai 2023, după un sezon de eșalon secund.

Remiza cu Poli Iași, scor 0-0, din etapa a 14-a a Superligii a reprezentat al 8-lea meci consecutiv fără victorie în campionat pentru Dinamo, cinci eșecuri și trei remize, iar suporterii s-au dezlănțuit la adresa antrenorului, solicitându-i demisia.

Vineri seară, Dinamo joacă la Oradea contra lui FC Bihor, în etapa secundă din Cupa României, apoi luni seară, în același oraș, va evolua contra celor de la UTA, în campionat.

De ce Sorin Colceag este varianta conducerii clubului Dinamo

Cu toate că Ovidiu Burcă a insistat că nu va părăsi gruparea „roș-albă”, Valeriu Răchită a dezvăluit numele celui care are cele mai mari șanse să-i ia locul în „Ștefan cel Mare”. Se pare că Sorin Colceag, secundul lui Burcă, este favorit să o preia pe Dinamo.

„Am o informație că dacă va pleca Burcă va rămâne Sorin Colceag antrenor, care are licență, este secundul lui Burcă și a fost la Zimbru Chișinău.

Dacă Burcă se va retrage, rămâne Sorin Colceag. I-a calificat pe Zimbru Chișinău în cupele europene, dacă nu mă înșel”, a spus Răchită, potrivit Fanatik.ro.

A mai avut o experiență în acel ”sezon negru”

Sorin Colceag a mai avut un scurt mandat ca antrenor interimar la Dinamo în sezonul 2021-2022, când a condus echipa de pe bancă în trei partide: două înfrângeri în campionat, 0-5 cu Universitatea Craiova și 1-2 cu FC Botoșani, dar și un succes înregistrat în Cupa României, 1-0 împotriva Ripensiei Timișoara.

După 14 etape scurse din actualul sezon de Superliga, cu o singură rundă rămasă din tur, Dinamo se află în „zona roșie” a clasamentului, pe penultimul loc, al 15-lea, cu doar 10 puncte. Numai patru puncte îi despart pe „câini” de ultima poziție, ocupată de FC Botoșani.

Cum a reacționat Ovidiu Burcă după ce ultrașii i-au cerut demisia

„Eu am avut o situație foarte complexă de gestionat, am avut restricție la transferuri, jucătorii au venit pe parcurs. Suntem la a doua sau a treia săptămână abia în care ne antrenăm cu lot complet. Am pierdut startul, s-a pierdut încrederea, dar cred că echipa poate întoarce situația.

Ca antrenor, când pierzi ești un pic singur, dar nu asta e important. Oamenii și-au pierdut răbdarea, suporterii nu sunt obișnuiți ca echipa să piardă. E un moment dificil, dar cred că avem capacitatea să întoarcem acest moment. Nu e trist, ce s-a întâmplat anul trecut rămâne, îmi place să trăiesc ancorat în prezent. În viață trebuie să privești doar înainte, oamenii au fost supărați, dar nu cred că de modul cum s-a prezentat echipa azi.

(n.r. – Continuați munca aici?) Da. Dincolo de faptul că pot fi un antrenor bun sau nu, voi rămâne un om de caracter, un om de bun simț, fotbalul mi-a șlefuit caracterul și n-am să mă abat de la drumul meu” a declarat Ovidiu Burcă, după Dinamo Poli Iași.

Citește și

Dana Săvuică, după ce a trecut printr-un divorț: „Odată dacă te-a înjurat, să fii sigură că el asta va face o viață întreagă”