Arafat trage un semnal de alarmă: “Va fi greu pentru medici”

Raed Arafat este sub presiune. Vede cum numărul zilnic de infectați cu Covid-19 rămâne peste 1000 și trage un semnal de alarmă. Le transmite românilor să își ia toate măsurile de precauție, mai ales că peste două luni va începe și sezonul de gripă sezonieră.

“Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează şi cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu şi va fi foarte greu şi pentru medici”, a declarat Secretarul de Stat.

Un vaccin anti-Covid-19 este în lucru, dar nu se știe când va ajunge pe piață. Cele mai optimiste variante indică luna octombrie. România s-a înscris deja pe listă pentru un potențial vaccin. “Cum au zis şi cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligaţi să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să ştim că vaccinul nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, a completat Arafat la Antena 3.

No Comments Yet

Comments are closed