--> -->

Arafat: ”S-ar putea prăbuși”. Detalii Prosper

Incendiu de proporții aproape de centrul Capitalei, iar Raed Arafat are un anunț înfricoșător: ”Mall-ul poate să cadă!”. După spitale, iată că vine și rândul centrelor comerciale să fie expuse.

Din primele informații, incendiul s-a produs la acoperișul magazinului Prosper, situat pe Calea 13 Septembrie în Sectorul 5.

Bloc de lângă centrul comercial cuprins de incendiu, evacuat.

Nu există victime

Pentru siguranța cetățenilor, echipele de intervenție au decis ca un bloc de 12 etaje, aflat lângă magazinul Prosper, să fie evacuat, anunță Digi24.

În complexul comercial mai erau o piață agroalimentară, o farmacie, o librărie și alte magazine mai mici. Zona este acoperită de un nor de fum, iar pompierii intervin cu mai multe echipaje.

Nu există victime, iar persoanele aflate în incinta spațiului comercial au fost evacuate de pompieri.

La fața locului acționează 11 autospeciale de stingere, 4 autoscări și 2 utilaje SMURD. Se observă degajare mare de fum.

Ce zice Arafat: ”Risc zero de propagare”

Într-o intervenție avută marți seară la Antena 3, Raed Arafat, șeful DSU, a avertizat că există riscul ca mall-ul Prosper, afectat de incendiu, să se prăbușească.

”Acum câteva minute am vorbit cu inspectorul-șef al ISU București-Ilfov. Situația este sub control. Riscul de propagare este aproape de zero. Victime până acum nu avem, dar va fi verificată întreaga clădire.

Fiind o clădire pe structură metalică, există întotdeauna un risc de prăbușire după un astfel de incendiu și de aceea pompierii sunt extrem de atenți la el și pentru asta au lucrat într-un mod mai defensiv. Vor continua să intervină până lichidează incendiul și până ne asigurăm că zona este în siguranță.

Continuăm recomandarea care s-a dat și prin Ro-Alert, ca oamenii să nu vină în zona respectivă, să ocolească și cei care au fost sau sunt expuși fumului să închidă geamurile și să nu iasă se se expună direct fumului până se controlează și până dispare acest risc”, a declarat Raed Arafat.

Citește și

Tribunal rus: Navalnîi, vinovat de fraudă!