Ar fi lovitura de imagine a anului: Robert Prosinečki la Dinamo!

Dinamo se află în negocieri cu Robert Prosinecki (54 de ani), fostul mare internațional croat, pentru preluarea postului de antrenor, rămas vacant după plecarea lui Ovidiu Burcă (43 de ani).

Marți, 28 noiembrie, trupa din „Ștefan cel Mare” a anunțat plecarea de la echipă a lui Ovidiu Burcă, tehnicianul care a readus-o pe Dinamo în Liga 1 după o pauză de un sezon.

Mulți români și un supernume

Oficialii clubului alb-roșu au început să alcătuiască o listă cu posibili înlocuitori. Printre aceștia se numără Florin Bratu, Ionuț Badea, Florin Maxim, antrenor la Corvinul, și Liviu Ciobotariu. Ultimul a refuzat-o pe Dinamo, pentru că ar vrea să dea curs unei oferte din Arabia Saudită.

Conducerea lui Dinamo s-a reorientat între timp către un străin, iar alegerea șefilor clubului este croatul Robert Prosinecki, fost mare internațional, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Roșie Belgrad și fost mijlocaș la Real Madrid și FC Barcelona, scriu cei de la Digi Sport.

Un egal și șase eșecuri

Croatul este liber de contract din luna septembrie, când s-a despărțit de NK Rudes, formație din prima ligă din țara natală, unde a avut un palmares de 1 egal și 6 înfrângeri în 7 meciuri.

Robert Prosinecki și-a început cariera de antrenor la naționala Croației, în iulie 2006, când a fost secundul lui Slaven Bilic. A activat, după aceea, ca „principal” la Steaua Roșie Belgrad, între decembrie 2010 și august 2012, reușind să câștige o Cupă a Serbiei.

Cluburi uriașe în palmaresul de fotbalist

Au mai urmat experiențele de la Kayserispor (două mandate), naționalele Azerbaidjanului și Bosniei, Denizlispor, Olimpija Ljubljana, iar în luna iulie a acestui an a fost numit pe banca lui NK Rudes.

Robert Prosinecki și-a făcut junioratul la Dinamo Zagreb, formație cu care a câștigat 3 campionate și o Cupă a Croației. S-a transferat după aceea la Steaua Roșie Belgrad, echipă cu care a cucerit 3 titluri în Iugoslavia, o Cupă a Iugoslaviei și o Cupă a Campionilor Europeni. Sârbii au învins-o în finală pe Marseille la loviturile de departajare.

A urmat experiența în fotbalul spaniol, unde a jucat la Real Madrid, Real Oviedo, Barcelona și Sevilla. Cu Real Madrid a câștigat o Cupă și o Supercupă a Spaniei, iar cu Barcelona Cupa Cupelor, în 1997.

A revenit după aceea la Dinamo Zagreb, în 1997. A mai evoluat la HRV Dragovoljac, Standard Liege (Belgia), Portsmouth (Anglia), Olimpija Ljubljana (Slovenia) și NK Zagreb. S-a retras în 2004.

Citește și

Brenda din ”Beverly Hills” are cancer și a transmis un mesaj sfâșietor: ”Nu am terminat cu viața!”